Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii grave la autoservirea Adras din Saturn Patronul reclamat administrează 7 hectare de plajă pentru 24 de ani

ro

08 Jul, 2015 00:00 7650 Marime text
Angajaţii autoservirii Adras din staţiunea Saturn susţin că au fost nevoiţi să doarmă în condiţii mizere, printre şobolani. De asemenea, aceştia mai spun că sunt exploataţi şi ţinuţi nemâncaţi. Printre angajaţi sunt şi fete minore, care lucrează mai mult de 12 ore în loc de patru, conform unei anchete reporterntv.ro. Angajaţii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă. În cele ce urmează, cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă informaţii referitoare la afacerile în care este implicat Dumitru Stoian, patronul reclamat.
 
Potrivit datelor furnizate la Registrul Comerţului în data de 7 iulie 2015, Dumitru Stoian este asociat, alături de Adrian Tehanciuc, în societatea Adras Com Impex SRL, care are sediul în Bucureşti şi care administrează plaja Adras din Saturn. Firma fost înfiinţată în anul 1992 şi are ca activitate principală întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Administratorul societăţii este Dumitru Stoian.
 
În anul 2009, Adras Com Impex SRL şi-a extins obiectul de activitate cu „demontarea maşinilor şi a echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor” şi au fost radiate mai multe activităţi secundare. În anul 2010, s-a completat obiectul de activitate cu „activităţi de evaluare a riscului de asigurare şi a pagubelor şi activităţi ale agenţilor şi broker-ilor de asigurări”.

În anul 2011, s-a mai adăugat un obiect de activitate: „depozitări, la punctele de lucru din Bucureşti”, iar Viorica Marinete a fost împuternicită să îndeplinească formalităţile la Registrul Comerţului. În anul 2012, s-a majorat capitalul social al firmei cu 200.000 de lei, prin conversia de creanţe deţinute de asociaţi asupra societăţii. Majorarea de capital s-a făcut de la 300.000 de lei la 500.000 de lei şi a fost divizată în 5.000 de părţi sociale, cu o valoare de 100 de lei. Dumitru Stoian şi Adrian Tehanciuc au subscris şi au vărsat fiecare câte 250.000 de lei, reprezentând câte 50% din capitalul social, şi deţineau câte 2.500 de părţi sociale cu o valoare nominală de 100 de lei.
 
Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2013, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 5.740.126 de lei, profit 0 şi 0 salariaţi.
 
Potrivit plajasaturn.ro, SC Adras Com Impex SRL administrează, pentru perioada 1996 -2020, plaja situata în Saturn pe o suprafaţă de 68.460 mp. Plaja Adras are restaurant, gogoşerie, patiserie, serviciu de catering pe plajă, parcare, beach-baruri, umbrele şi şezlonguri, agrement nautic, terenuri de fotbal, volei, tenis şi baschet.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Stoian Dumitru mai apare ca asociat în firmele Adras Agent de Asigurare SRL, Adras Echipament SRL, Autocom Alert Agent de Asigurare SRL, BDIT Canadian Solutions SA (aflată în dizolvare judiciară), Business Opportunities Group SRL (întrerupere temporară de activitate din 2010). De asemenea, Adrian Tehanciuc apare și el ca asociat și în firmele Adras Agent de Asigurare SRL, Adras Com Impex SRL, Autocom Alert Agent de Asigurare SRL, BDIT Canadian Solutions SA (aflată în dizolvare judiciară), Business Opportunities Group SRL (întrerupere temporară de activitate din 2010).
 
Contactat telefonic la sediul societăţii, administratorul Dumitru Stoian nu a fost găsit. De asemenea, Robert Ilie, persoana de contact a plajei Adras Saturn, ne-a transmis că nu ne poate furniza numărul de telefon al lui Dumitru Stoian. Redacţia ZIUA de Constanţa i-a transmis administratorului mesajul că doreşte să îi ia un punct de vedere cu privire la subiectul acestui articol, iar de la celălalt capăt al firului ni s-a spus că acesta ne va suna când va veni la sediu. Până la închiderea ediţiei însă, nu am primit niciun telefon. Dacă reprezentanţii firmei vor transmite un punct de vedere cu privire la acest subiect, opinia lor va fi publicată într-o ediţie viitoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gilbert 21 Jul, 2016 07:59 Sunt vai mama lor la servicii ...autoservirea lasă de dorit ...la plaja adras e 15 ron sezlongul si chiar daca iei 2 trebuie să plătești si umbrela (primita gratis de la skoll) încă 15 ron ..fără cuv ..aviz...