Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de viol în Constanţa, prins pe via Crispi

ro

28 Oct, 2011 01:00 2180 Marime text
Un constănţean a cărui arestare au cerut-o în lipsă procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa a ajuns vedetă în presa italiană, după ce a fost prins de poliţiştii din peninsulă. Conform publicaţiei rivieraoggi.it, Nicolae Rilă a fost depistat la Teramo, pe via Crispi, în seara de 25 octombrie, la ora 22.15. Constănţeanul a fost oprit în trafic pentru un control de rutină, de către un echipaj de poliţie.

Pe numele lui Nicolae Rilă a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă de către magistraţii Curţii de Apel Constanţa, după ce Tribunalul hotărâse că nu se impune arestarea lui, deşi procurorii constănţeni îl acuzau de violarea unei minore. Interesant este şi faptul că presa italiană scrie că românul ar fi avut de executat 25 de ani de închisoare. Pe de altă parte, oficialităţile judiciare constănţene nu au confirmat trimiterea în judecată a lui Nicolae Rilă pentru fapta de viol ce i se impută, precizând că cei 25 de ani de închisoare despre care vorbesc jurnaliştii italieni ar putea proveni din alte fapte. De altfel, este de precizat că procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă a suspectului în lipsă. Autorităţile s-au adresat iniţial Tribunalului Constanţa, în septembrie 2010, în dosarul cu numărul 11588/118/2010, în care Rilă figura ca inculpat. Cererea le-a fost însă respinsă, iar mandatul nu a fost emis. Procurorii au atacat în recurs decizia instanţei şi s-au adresat Curţii de Apel Constanţa, cu aceeaşi solicitare. De data aceasta, judecătorii au admis recursul şi au hotărât să emită mandatul de arestare pe o perioadă de 30 de zile, „calculată de la data punerii în executare a mandatului". Conform publicaţiei italiene, Nicolae Rilă ar fi violat o adolescentă de 14 ani în România. Faptele s-ar fi petrecut în noaptea de 28 spre 29 august 2010, pe plaja din Năvodari. Potrivit sursei citate, Rilă se stabilise la Teramo, unde locuia cu o tânără de 23 de ani şi copilaşul în vârstă de numai cinci luni. De asemenea, individul îşi găsise de muncă în Italia. Presa italiană scrie că Nicolae Rilă a fost dus în închisoarea din Castrogno, fiind pus la dispoziţia Curţii de Apel din Aquila. Totodată, se pare că presupusul violator ar fi intrat în conflict şi cu legea italiană, la Torino, în octombrie 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dana 28 Oct, 2011 20:59 cum se poate ca un roman cu o fapta facuta aici sa il tina afara eu nu imi iomaginez si in situatia in care este rominul si de ce nu il extradeaza si il tin nu imi explic ce si cum il audiaza alta tara