Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de ţepe imobiliare Patronul „Fabricii de case”, condamnat la un deceniu de închisoare, achitat definitiv

ro

14 Oct, 2013 00:00 3745 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul în care Aurel Lungu, administrator al societăţii comerciale House Factory International SRL, a fost condamnat, de Tribunalul Constanţa, la zece ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Conform anchetatorilor, în perioada 2007 - 2008, Aurel Lungu, în calitate de administrator al societăţii comerciale House Factory International SRL, ar fi încasat de la 20 de persoane, mai multe sume de bani, pentru realizarea de apartamente în oraşele Bragadiru şi Mogoşoaia, judeţul Ilfov, fără însă a le definitiva.
De asemenea, ofiţerii din cadrul Serviciului pentru Investigarea Fraudelor, din Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au mai informat că Aurel Lungu, cu ocazia dezvoltării aceloraşi construcţii, ar fi încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare cu cinci persoane cărora le-a promis vânzarea a două apartamente cu aceleaşi numere. 

Pe data de 15 iunie 2011, Tribunalul Constanţa a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpatului Aurel Lungu din infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi două infracţiuni la legea CEC-ului în formă continuată în infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Ulterior, tribunalul l-a condamnat pe cetăţeanul mai sus precizat la pedeapsa de zece ani de închisoare pentru „săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată”, conform minutei judecătoreşti. Mai mult decât atât, Aurel Lungu a mai obligat să achite către SC Klarmann M&N SRL Bucureşti suma de 123.708, 43 lei reprezentând 24.754 lei prejudiciu neacoperit şi 98.954,43 lei dobândă în cuantum de 30% anual calculate ca urmare a dobânzilor practicate de instituţiile bancare, la care se adaugă penalităţi în cuantum de 2,2% pe zi.

De asemenea, Aurel Lungu a mai fost pus să achite către partea civilă Ioan Focşăneanu suma de 6.522 euro în echivalent lei la data plăţii, la care se adaugă penalităţi în cuantum de 2,2% pe zi. Către partea civilă SC Arabesque SRL Galaţi - punct de lucru Constanţa, Lungu ar fi trebui să plătească suma totală de 289.039,71 de lei, iar către SC G&G Romania SRL Constanţa 34.386,7 de lei. La data de 28.09.2012, Curtea de Apel Constanţa a admis apelul formulat de către Lungu, a schimbat încadrarea juridică, după care l-a achitat pentru înşelăciune.

Tot Curtea de Apel a decis încetarea procesului penal privind pe inculpatul Aurel Lungu pentru presupusa săvârşire a unor infracţiunilor prevăzute de Legea 59/1934 asupra cecului, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. „(...) Lasă nesoluţionată acţiunea civilă promovată de părţile civile SC Klarman M&N SRL, Focşăneanu Ioan. (...) Respinge ca neîntemeiate acţiunile civile formulate de părţile civile SC G&G Romania SRL Constanţa şi SC Arabesque SRL Galaţi – punct de lucru Constanţa”, potrivit Curţii de Apel Constanţa.
La finele săptămânii trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a menţinut hotărârea Curţii de Apel Constanţa, respingând recursurile declarate de procurori şi de părţile civile. Decizia Curţii Supreme de Justiţie este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii