Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată

ro

13 Oct, 2012 03:01 2496 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, determinarea înregistrării la Registrul Comerţului a unui act constitutiv fals sub aspectul sediului social şi abuz de încredere.

Aurel Dohotaru este acuzat că a falsificat, la data de 10 aprilie 2009, semnătura unei persoane pe un contract de comodat încheiat între aceasta şi societatea administrată de el, pe care ulterior l-a folosit la Registrul Comerţului Tulcea pentru declararea sediului social şi înregistrarea firmei.

Procurorii spun că bărbatul a declarat un sediu fictiv, unde nu şi-a desfăşurat niciodată activitatea comercială. El ar fi încercat să se sustragă de la efectuarea verificărilor financiare, făcând astfel imposibil orice control al activităţii societăţii.

În perioada iulie - septembrie 2009, învinuitul, în calitate de administrator al firmei, este acuzat că a reţinut şi nu a virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, aducând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 4.215 lei. Banii nu au mai putut fi recuperaţi până la finalizare urmăririi penale.

De asemenea, bărbatul este învinuit că la data de 15 septembrie 2009, societatea comercială pe care o administra a ridicat trei echipamente eoliene şi accesoriile acestora de la un partener de afaceri pentru a le repara şi ulterior a refuzat restituirea acestora, aducând un prejudiciu de 15.838 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii