Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de asociere cu Cristel Omul de afaceri Gheorghe Pufleanu, eliberat de sub toate interdicţiile

ro

25 Mar, 2011 02:18 5432 Marime text
pufleanu_sala_de_judecata.jpgAnchetatorii argeşeni l-au acuzat în aprilie 2010 pe afaceristul constănţean că s-ar fi asociat cu mai mulţi indivizi „în vederea producerii de alcool etilic în afara unui antrepozit fiscal"

Anchetat în libertate de aproape un an de zile pentru contrabandă cu alcool, într-un caz instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, afaceristul constănţean Gheorghe Pufleanu a scăpat de ultima interdicţie pe care o avea, respectiv cea de a părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei.

Scăpat ca prin urechile acului de arestul preventiv - după 24 de ore petrecute după gratii, în urma ordonanţei de reţinere emisă pe numele său de procurori - şi lăsat în libertate iniţial cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, iar ulterior cu interdicţia de a părăsi ţara, s-ar părea că Pufleanu ar fi dus-o din ce în ce mai bine pe parcursul anchetei. Obligat potrivit legii să se prezinte la Poliţie din când în când pentru a da cu subsemnatul, astfel încât să facă dovada că nu a fugit din ţară, particularul Pufleanu s-a descotorosit recent şi de această ultimă constrângere, după ce instanţa Tribunalului Argeş a constatat că cererea sa privind ridicarea interdicţiei a rămas fără obiect. Surse apropiate cazului spun că măsura obligării de a nu părăsi ţara spun că aceasta ar fi încetat de drept, dat fiind că se împlineşte un an de la luarea acesteia. De altfel, este de precizat că măsura îi impunea afaceristului constănţean mai multe constrângeri, constrângeri care l-au determinat pe acesta să adreseze instanţelor argeşene mai multe cereri privind ridicarea interdicţiei, în ultimele 12 luni. În cele din urmă, particularul şi-a văzut visul cu ochii, măsura preventivă expirându-i de drept la împlinirea unui an de când a fost luată. Între timp, surse informate au precizat că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti lucrează în continuare la întocmirea rechizitoriului prin care afaceristul alături de presupuşii săi complici vor fi deferiţi instanţei.

Pufleanu, asociat cu Cristel

În acest caz, în luna aprilie 2010 procurorii piteşteni au solicitat instanţei arestarea preventivă a constănţenilor Gheorghe Pufleanu şi Marian Istrate, pe motiv că aceştia, împreună cu alţi indivizi din judeţul Argeş s-ar ocupa de contrabandă cu alcool. Anchetatorii au argumentat la vremea respectivă în faţa judecătorilor că Gheorghe Pufleanu şi Cristian Petculescu,, împreună cu un anume Cristel Vasile s-ar fi asociat „în vederea producerii de alcool etilic în afara unui antrepozit fiscal, producând alcool etilic în cadrul punctului de lucru al SC Myt Dan Impex SRL, societate la care Pufleanu Gheorghe are calitatea de administrator, ceilalţi doi fiind angajaţi". Procurorii au arătat în propunerea de arestare întocmită în aprilie 2010 că firma constănţeană este autorizată să producă alcool etilic din decembrie 2003, „numai că începând cu data de 23.06.2009 fabrica a fost sigilată, urmare declaraţiei depusă de această societate la instituţia menţionată (nr. Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa), prin care şi-a anunţat imposibilitatea de a-şi continua activitatea". Anchetatorii argeşeni au mai spus că din informaţiile strânse a reieşit că de la data suspendării autorizaţiei şi până în prezent societatea nu a mai fost autorizată să producă alcool etilic de către autorităţile fiscale competente. Totuşi, în urma percheziţiilor de la sfârşitul lunii aprilie 2010, s-a descoperit că SC Myt Dan Impex SRL ar fi produs alcool etilic la punctul de lucru din strada Celulozei nr. 6, judeţul Constanţa. Tot potrivit procurorilor, „implicarea inculpaţilor Pufleanu Gheorghe, Petculescu Cristian şi a învinuitului Vasile Cristel, în producerea de alcool etilic în cadrul SC Myt Dan Impex SRL Constanţa, rezultă din procesul verbal de redare a convorbirilor telefonice a căror interceptare a fost autorizată de Judecătoria Piteşti". De asemenea, s-a mai reţinut că „la această asociere a aderat inculpatul Istrate Marian Daniel, care achiziţionează alcool etilic de la SC Myt Dan Impex SRL Constanţa, stabilind condiţiile livrărilor cu inculpatul Petculescu Cristian, alcool pe care îl livrează unor beneficiari din judeţul Constanţa, o parte din acesta diluându-l şi adăugându-i esenţe".

Ramificaţiile reţelei

Iar ramificaţiile reţelei păreau să nu se fi oprit aici. „Se mai reţine că prin intermediul inculpatului Istrate Marian Daniel au aderat la asociere şi inculpatul Preda Constantin Leonard care, împreună cu inculpatul Preda Constantin Cristian, Preda Daniel şi iniţial Călinescu Mihai Claudiu, achiziţionează alcool etilic de la SC Myt Dan Impex SRL Constanţa". Mai departe, aceştia „îl comercializează către inculpaţii Udrea Marius-Mădălin, Badea Alin-Bogdănel, Brebu Felix-Daniel, Diaconu Valentin-Florin, Oprea George-Cătălin, Şerban Mihail şi Tudorache Gheorghe şi învinuiţilor Udrea Ionuţ Cătălin şi Udrea Lucica, prin aceste activităţi aceştia aderând la asocierea deja constituită". Procurorii au spus că „toate aceste persoane diluează alcoolul etilic şi îi adaugă esenţe şi coloranţi, după care le livrează către diverşi beneficiari, în special către persoane care deţin baruri, bufeturi". Nu în ultimul rând, anchetatorii au mai susţinut în faţa instanţei că faptele de care sunt acuzaţi Pufleanu şi presupuşii săi complici „s-au desfăşurat frecvent din luna decembrie 2009 până în prezent şi rezultă din procesele-verbale de redare a convorbirilor telefonice a căror interceptare a fost autorizată de către Judecătoria Piteşti, procesele-verbale de percheziţie efectuate la locuinţele inculpaţilor care consemnează existenţa mai multor recipiente din plastic, unele din acestea fiind goale, altele având o substanţă incoloră cu miros specific alcoolului sau cu esenţe cu diverse arome şi coloranţi (zahăr ars), din declaraţiile inculpatului Diaconu, învinuitei Udrea Lucica şi martorului Udrea Puiu". În ciuda tuturor argumentelor invocate de acuzare, instanţele argeşene au dispus cercetarea suspecţilor în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • george maiior-sri 25 Mar, 2011 11:40 ce spagi mari s au dat nici dna nu stie