Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune în forţă a poliţiştilor rutieri din Constanţa

ro

28 Nov, 2012 02:47 1182 Marime text
În perioada 26 - 28 noiembrie, poliţiştii rutieri intensifică activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Astfel, Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Constanţa derulează o acţiune în întreg judeţul pentru reducerea riscului rutier, având în vedere principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere de la nivelul judeţului.

Dispunerea poliţiştilor în teren şi acţiunile întreprinse pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie grave se face ţinând cont de intervalele orare şi zonele cu risc crescut identificate în urma analizelor efectuate de către Serviciul Rutier Constanţa, acţionându-se cu precădere pentru combaterea şi prevenirea accidentelor de circulaţie care au drept cauze viteza neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor sau autoturismelor şi traversarea prin loc nepermis a pietonilor.

Astfel, în prima zi, poliţiştii au aplicat 494 de sancţiuni, în valoare de 94.325 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat strada prin loc nepermis - 198, conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză - 140 şi celor care nu au purtat centura de siguranţă - 60. De asemenea, opt conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate pietonilor, şapte pentru că nu au acordat prioritate altor autovehicule, 10 pentru că au fost depistaţi conducând autovehicule cu defecţiuni tehnice, doi pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, unul pentru lipsa asigurării obligatorii, iar 68 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere, dintre care opt pentru neacordare de prioritate pietonilor, şapte pentru neacordare de prioritate autovehicule şi două pentru depăşirea vitezei regulamentare, cinci certificate de înmatriculare fiind retrase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii