Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achitat într-un mega-dosar Parchetul General nu vrea să-i plătească avocatul poliţistului constănţean Elvid Daniel Babalîc

ro

29 Feb, 2016 00:00 3033 Marime text


Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a atacat, cu contestaţie, decizia prin intermediul căreia a fost obligat să-i achite lui Elvid Daniel Babalîc, lucrător al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, 11.000 de lei.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Babalîc este unul dintre poliţiştii IPJ Constanţa judecaţi într-o cauză desprinsă din mega-ancheta denumită generic „Mafia de la Rutieră“. Într-un final, Elvid Daniel Babalîc a fost achitat.
 
La finele anului trecut, Judecătoria Constanţa a admis în parte cererea formulată de Babalîc în contradictoriu cu Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice. Instanţa a obligat Statul Român să-i plătească poliţistului suma de 9.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în dosarul în care a fost achitat.


 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la Tribunalul Constanţa. Până în prezent, cauza nu a primit un termen de judecată.
 
Decizia Tribunalului Constanţa va fi definitivă.
 
În prezent, Elvid Daniel Babalîc este cercetat într-un nou dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii