Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal aproape de Murfatlar Un copil a fost condamnat pentru ucidere din culpă

ro

13 Apr, 2016 00:00 3737 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a dispus condamnarea definitivă a unui minor trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Copilul a fost deferit Justiţiei prin rechizitoriul nr. 4941/P/2013, în data de 29 aprilie 2015.
 
În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, „la data de 10.11.2013, organele de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au fost sesizate cu privire la faptul că, pe DN 22C, la kilometrul 40+500 de metri, s-a produs un accident de circulaţie, care a avut ca urmare vătămarea corporală a patru persoane. Câteva ore mai târziu, unul dintre cei răniţi a decedat.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, la data de 10 noiembrie 2013, ora 17.45, minorul (inculpat) se deplasa pe DN 22C, din direcţia localităţii Castelu către Murfatlar, cu o căruţă, în care se mai aflau alte trei persoane.
 
„Căruţa nu era înregistrată şi nu era semnalizată cu elemente reflectorizante, felinar sau altă sursă de lumină. În zona kilometrului 41+500 de metri, autovehiculul marca Dacia, condus de un bărbat, a intrat în coliziune cu căruţa, pe care a lovit-o în spate. Din impact, toţi ocupanţii căruţei au fost proiectaţi fie pe asfalt, fie pe pământul din apropierea părţii carosabile“, conform rechizitoriului.
 
După câteva săptămâni de la trimiterea în judecată, minorul a recunoscut faptele imputate de procurori. Mai mult decât atât, copilul a solicitat să fie judecat doar în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
 
Aproape de finele anului trecut, Judecătoria Medgidia, instanţă învestită cu soluţionarea pe fond a cauzei, a luat faţă de inculpatul minor măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani, pentru comiterea infracţiunii de uciderea din culpă. Mai departe, instanţa a dispus executarea măsurii educative în penitenciar. Totodată, Judecătoria Medgidia a luat act că rudele celui decedat nu s-au constituit parte civilă în procesul penal.
 
Nemulţumit de pedeapsă, minorul a atacat decizia Judecătoriei Medgidia la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, judecătorii instanţei din urmă au respins acţiunea promovată de inculpat, ca nefondată.
 
Sentinţa Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii