Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Accident cu autocar românesc. Cinci morți și 12 răniți

ro

15 Feb, 2017 10:07 2457 Marime text
Un autocar românesc, cu pasageri la bord, a fost implicat într-un accident de tip carambol în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, la fața locului fiind trimise și două echipaje SMURD ale ISU Arad, a declarat, la Digi 24, maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Potrivit sursei citate, din primele informații rezultă că în accidentul în care au mai fost implicate un TIR și alte câteva autoturisme ar fi decedat patru persoane și ar fi și răniți grav.


UPDATE 3, ora 12.22

Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.

Citește și

MAE
Precizări despre accidentul din Ungaria. Printre persoanele decedate se află şi un cetăţean român


Potrivit ultimelor informații, accidentul s-a soldat cu cinci morți și 12 răniți.

UPDATE 2, ora 11.31

Ca urmare a situației semnalate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată cu privire la accidentul produs în această dimineață în Ungaria, în care a fost implicat un autocar românesc, conducerea MAI a dispus trimiterea de personal și echipaje SMURD în sprijinul autorităților ungare. 

Pentru a interveni la misiunile de salvare și acordare a asistenței medicale de urgență, la locul evenimentului au fost trimise o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) și două ambulanțe de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiș. 

Citește și 

Oficial de la MAI despre accidentul din Ungaria, în care a fost implicat un autocar românesc​


UPDATE 1, ora 10.25

În accidentul carambol în care a fost implicat un autocar românesc produs, în condiții de ceață, în această dimineață în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, au fost înregistrate 15 victime, între care patru persoane decedate și trei încarcerate, a declarat Mircea Merea, directorul Ambulanței Arad.

Potrivit reprezentantului Ambulanței Arad, la fața locului au fost trimise patru salvări ale instituției și 3 echipaje SMURD.

„Răniții vor fi transportați la spitalul Szeged", a precizat, la Digi 24, Mircea Merea.

Monica Puticiu, șeful UPU Arad, a precizat că în autocarul românesc implicat în accidentul produs la aproximativ 3 kilometri de Vama Nădlac, pe autostradă, se aflau 25 de persoane.

Potrivit reprezentantului UPU Arad, autocarul implicat în accident a intrat în coliziune cu un tir, în accident fiind implicate alte 15 autovehicule.

DSU a informat că la locul accidentului intervin forțe ale ISU Arad și ISU Timiș.

Două autospeciale transport personal și victime multiple și o unitate de terapie intensivă din cadrul ISU Timiș și trei echipaje SMURD de la ISU Arad și patru ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Arad sunt la fața locului pentru acordarea primului ajutor și salvarea victimelor. Elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicala Arad este prealertat, la acest moment, pentru a interveni, în cazul în care situația o impune, a mai precizat DSU.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii