Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abonat la robinetul cu bani publici Pegasul lui Greavu - un nou contract de miliarde de la Primaria Cernavoda

ro

29 Jun, 2010 03:25 5715 Marime text
cap_6.jpgAfaceristul cernavodean a câştigat în mandatul Marianei Mircea contracte de peste 20 miliarde de lei vechi

Administraţia locală din Cernavodă vrea să extindă staţia de transfer pentru deşeuri construită cu fonduri PHARE. Autoritatea locală a organizat o procedură de achiziţie pentru contractarea acestor lucrări.

În urma licitaţiei, contractul privind „Implementarea Sistemului de Management al deşeurilor urbane - Extinderea staţiei de transfer deşeuri, proiectare şi execuţie" a fost atribuit unei colaboratoare mai vechi a Primăriei Cernavodă: SC Pegas Impex SRL. Societatea face parte din portofoliul de clienţi vechi ai administraţiei locale din Cernavodă, colaborarea sa cu autoritatea locală datând încă de pe vremea fostului primar, Gheorghe Hânsă. Dar chiar şi acum, sub ocârmuirea Marianei Mircea, societatea nu se poate plânge că duce lipsă de contracte pe bani publici. Dimpotrivă, SC Pegas Impex SRL se numără printre firmele agreate şi de către actuala conducere a oraşului, iar acest lucru se poate observa cu ochiul liber. Dintr-o trecere în revistă a contractelor de achiziţii din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice îţi poţi da seama că societatea este unul dintre principalii abonaţi ai robinetului cu bani publici ai autorităţii locale din Cernavodă, fiind câştigătoarea celor mai importante lucrări din punct de vedere financiar.

Greavu scoate miliarde din staţia de transfer a deşeurilor

Ultimul contract gras obţinut de SC Pegas Impex SRL a fost parafat recent, mai exact pe 22 iunie. Pentru „Implementarea sistemului de management al deşeurilor urbane - Extinderea staţiei de transfer deşeuri", atât pentru proiectare şi execuţie, societatea cernavodeană va încasa de la primăria condusă de social-democrata Mariana Mircea, peste 4,5 miliarde de lei vechi fără TVA, mai exact 454.734,66 lei. Valoarea estimată a contractului a fost de 507.928 lei fără TVA, iar Pegas Impex a avut, se pare, cea mai convenabilă ofertă dintre cele patru societăţi participante la licitaţie. Criteriul de atribuire a fost, aşa cum aflăm din SEAP, preţul cel mai scăzut.

Extinderea staţiei de transfer a deşeurilor face parte dintr-un proiect mai amplu cu finanţare PHARE, care urmăreşte implementarea sistemului de management integrat al deşeurilor urbane în oraşul Cernavodă şi în comunele limitrofe - Seimeni, Saligny şi Rasova.

cernavoda_-_mariana_mircea_2.jpgAlte miliarde, din canalizare

În mandatul Marianei Mircea, societatea a mai obţinut de la primărie alte patru contracte de lucrări, care totalizează, alături de ultimul, peste 20 miliarde de lei vechi fără TVA. Pentru echipamentul de drenare a trei piscine, Pegas Impex a obţinut prin contractul nr. 10014/19.05.2009 semnat cu primăria, peste 1,3 miliarde de lei fără TVA. Tot Pegas Impex s-a ocupat de proiectarea şi execuţia reţelei termice de încălzire şi apă caldă menajeră pe strada Tudor Vladimirescu şi strada 24 ianuarie, încasând de la Primăria Cernavodă 604.736 lei, adică peste şase miliarde de lei vechi fără TVA.

Aceeaşi societate s-a ocupat şi de canalizarea menajeră şi de staţia de epurare în zona lotizată de nord. Oferta Pegas Impex a concurat cu alte şase, însă a fost desemnată câştigătoare pentru un preţ de 602.121 lei fără TVA. Firma cernavodeană este cea care a realizat şi reţeaua termică şi apă caldă pe str. Vasile Alecsandri, ocupându-se atât de proiectarea, cât şi de execuţia lucrării. Oferta SC Pegas Impex SRL a fost desemnată câştigătoare dintr-un număr de trei înscrise la licitaţie, valoarea contractului fiind de 279.700 lei.

Greavu: „Lucrările au fost câştigate prin licitaţie"

SC Pegas Impex SRL a fost înfiinţată în 1995, având ca obiect principal de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Unicul asociat şi administratorul firmei este Cristian Augustin Greavu. Afaceristul cernavodean mai deţine alte două societăţi: SC Inorog Construct SRL şi SC Yahoo Best SRL.

Pentru a afla şi opinia sa legată de colaborarea strânsă cu primăria condusă de Mariana Mircea l-am contactat telefonic şi pe patron. Cristian Augustin Greavu ne-a declarat că lucrările au fost câştigate prin licitaţie şi că nu doreşte să comenteze mai mult. Am încercat să avem o convorbire şi cu primarul Mariana Mircea, însă aceasta nu a fost de găsit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cernavodeanu nitulescu 29 Jun, 2010 21:56 In premiera va zic cine a transmis pe referendum mesajul anterior catre autoarea articolului Pegasul lui Greavu... a transmis nitulescu si nu imi birfa ne dreapta firma grevu este o firma serioasa indiferent ce se intimpla
  • ANONIM 29 Jun, 2010 18:51 sunt un cetatean al orasului cernavoda si as vrea sa adaug acestui articol faptul ca primaria cernavoda nu isi plateste niciodata facturile la timp in ceea ce priveste lucrarile pe care le scoate la executie, domnul greavu avand de incasat bani inca de pe vremea fostului primar gheoghe hansa acest lucru de ce nu a fost precizat de doamna redactor? as fii curios sa aflu care este problema daca exista pe piata o firma care lucreaza cu un adaos minim astfel castigand prin licitatie lucrarile existente? nu este un lucru mai bun? evident ca odata cu venirea crizei multi isi mananca de sub unghii si scot borbe in stanga si in drapta probabil domnului viceprimar care are si dansul o firma de constructi i s-a facut foame!
  • cernavodeanu 29 Jun, 2010 18:34 Draga Autoare a articolului Pegasul lui Greavu...Sa stii ca firma Grevu este o firma foarte serioasa cu lucrari de buna calitate si plus de aceasta este din Cernavoda asa ca mai lasati-ne in pace cu articolele voastre de scandal doua din fetele mele lucreza la firma Greavu si prticipa efectiv la licitatiile de lucrari unde se munceste mult .. lucrarile nu se obtin pe ochi frumosi