Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A respins cererea de arestare a şefului CJC Un judecător din Constanţa, promovat la Curtea de Apel Ploieşti (documente + rechizitoriu)

ro

24 Jun, 2015 00:00 2962 Marime text
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de valorificare a rezultatului concursului de promovare efectivă a judecătorilor şi procurorilor în funcţii de execuţie, din data de 29 martie, a lui Raul Alexandru Nestor, din Constanţa, judecător la Tribunalul Bucureşti. Pe cale de consecinţă, magistratul va promova la Curtea de Apel Ploieşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, începând cu data de 15 iulie.
 
Raul Alexandru Nestor a fost numit judecător la Judecătoria Constanţa, prin decret prezidenţial, la data de 14 aprilie 2004. Ulterior, magistratul a plecat în capitală, la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. În octombrie 2008, Raul Alexandru Nestor a participat la concursul de promovare în funcţii de execuţie, fiind promovat de Consiliul Superior al Magistraturii la Tribunalul Bucureşti.
 
Potrivit declaraţiei de avere, Raul Alexandru Nestor are un apartament în Mangalia, din anul 1997, în suprafaţă de 45,73 de metri pătraţi. Magistratul a declarat un venit anual salarial de 71.868 de lei, precum şi 650 de euro, reprezentând diurna aferentă unei vizite de lucru în Budapesta.

Nestor declară că nu are interese.

Judecătorul Raul Alexandru Nestor este cel care a respins propunerea de arestare a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. Cererea fusese întocmită de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul în care şeful CJC a fost ulterior trimis în judecată alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Nestor a dispus arestarea preventivă a lui Gâmbuţeanu pentru 30 de zile.
 
Reamintim că, în luna octombrie 2004, Raul Alexandru Nestor a fost implicat într-un scandal relatat pe larg de cotidianul ZIUA de Constanţa. Judecătorul Nestor a fost cercetat de un magistrat-inspector din cadrul Curţii de Apel Constanţa pentru că, în timpul unui proces, ar fi avut un limbaj necorespunzător.

Citeşte şi

Judecătorul care a respins arestarea lui Nicuşor Constantinescu este din Constanţa (document)

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii