Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A încercat să înşele prin metoda „accidentul“ un fost poliţist din Constanţa

ro

20 Apr, 2015 00:00 1871 Marime text
O tânără în vârstă de 18 ani a fost reţinută şi a fost prezentată, ieri, instanţei, cu propunere de arestare, după ce a încercat să înşele prin metoda „accidentul“ un fost poliţist din Constanţa.
 
Evenimentul s-a petrecut sâmbătă, când Cristina Georgiana Diea, de 18 ani, l-a sunat pe bărbatul în vârstă de 54 de ani, fără să ştie că acesta a fost poliţist, şi a încercat să îl înşele prin metoda „accidentul“, solicitându-i 4.500 de euro.
 
Fostul poliţist a declarat că a fost sunat de un alt bărbat care s-a recomandat a fi avocatul fiului său, spunând că acesta a fost implicat într-un accident rutier în Bucureşti şi cerându-i suma de 4.500 de euro pentru despăgubiri.
 
Pentru că era la curent cu această metodă de înşelăciune, poliţistul în rezervă a acceptat să ofere banii ceruţi de presupusul avocat şi a sunat la Poliţie.
 
La uşa sa a venit o tânără de 18 ani, iar fostul poliţist a reţinut-o până la sosirea oamenilor legii.
 
Abia trecută de vârsta adolescenței, „avocata“ le-a declarat anchetatorilor că a fost pusă să comită fapta de persoane care au contactat-o telefonic şi pe care nu le-ar cunoaşte. Cristina Georgiana a primit, aseară, mandat de arest la domiciliu. Tânăra este din Galați.

Atenţie, constănţeni!

Poliţiştii fac un apel la toţi constănţenii să anunţe imediat Poliţia dacă se confruntă cu situaţii similare ca cea prezentată anterior.              
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere“, poliţiştii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani, doar instanţa de judecată fiind competentă pentru a hotărî şi a dispune într-o astfel de situaţie.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală şi că doar instanţa de judecată poate dispune asta în urma unui proces penal.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru „rezolvarea unor situaţii cauzate de accidentele rutiere“, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier şi pentru a anunţa oamenii legii de o astfel de solicitare.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii