Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicat ordinul ministrului Afacerilor Interne privind condiţiile de acordare a majorării salariale în zilele libere

ro

24 Dec, 2015 00:00 1945 Marime text


În Monitorul Oficial al României a fost publicat ordinul ministrului Afacerilor Interne privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne. Acest ordin face referire la personalul care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în anul 2016.
 
Ordinul mai sus precizat se aplică în mod corespunzător şi în anul 2016, conform prevederilor ordinului ministrului Afacerilor Interne nr. 4/2015.
 
Potrivit ordinului ministrului Afacerilor Interne nr. 4/2015, „(2)majorarea se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective şi se determină pe baza raportului dintre solda lunară/salariul de bază prevăzut(ă) de legislaţia în vigoare la data de 31 decembrie 2009 şi durata normală a timpului de muncă din luna în care s-au desfăşurat activităţile“.
 
„Pentru activitatea desfăşurată peste durata normală a timpului de lucru, în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale, indiferent de modul de organizare a programului de lucru, majorarea calculată potrivit alin. (2) se plăteşte prin adăugare, după caz“.

Citeşte şi Ordinul nr. 4/2015 privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul MAI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii