Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce are Mazăre de împărţit cu italienii din Catania

ro

27 Jun, 2011 00:00 4816 Marime text
cap_6.jpgExecutat silit de italienii de la Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania, pentru daune invocate de aceştia ce s-ar putea ridica la 64 de miliarde de lei vechi, Radu Mazăre a contestat executarea silită. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Constanţa, adică aceeaşi instanţă care a admis în urmă cu aproximativ o lună cererea italienilor de executare silită a primarului. Cazul a primit numărul 15865/212/2011, fiind înregistrat pe data de 21 iunie 2011 la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa şi urmează să se judece pe data de 19 iulie 2011, la completul C29 Urgenţe, compus de regulă din preşedintele Iulia Laura Opariuc Dan. Foarte interesant, după cum apare afişat pe Portalul instanţelor de judecată, contestator în cauză, în loc să fie „Mazăre Radu Ştefan" este „Macare Radu Ştefan", în timp ce rolul de intimat le revine italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro.SpA.

După cum menţionam în ediţiile anterioare, reprezentanţii societăţii din Catania au cerut judecătoriei Constanţa să încuviinţeze executarea silită a primarului, în dosarul cu numărul12612/212/2011. Judecătorii au admis cererea, încuviinţând executarea silită în baza deciziei civilă nr. 306/CA/29.05.2008 a Curţii de Apel Constanţa. Iar decizia în baza căreia Radu Mazăre riscă executarea silită stipulează printre altele faptul că, dacă prevederile înţelegerii din 2008 dintre Primăria Constanţa şi Fin.Co.Ge.R.O.SpA vor fi respectate, atunci firma italiană renunţă la executarea sumei de 3.148.138 de lei, acordată de Tribunalul Constanţa în dosarul 17/118/2001. În lei vechi, suma ar însemna 31 de miliarde.

64 de miliarde, în loc de 31

Toate bune şi frumoase, numai că tranzacţia mai prevedea şi faptul că dacă obligaţia asumată de Primarul Constanţei şi Radu Mazăre nu este executată „la termen şi integral", atunci cei doi „se obligă în solidar faţă de SC Fin.Co.Ge.R.O. SpA la plata de daune interese în cuantum de 6.400.000 (şase milioane patru sute mii lei) RON lei". În aceste condiţii, s-ar putea considera că magistraţii Judecătoriei Constanţa au încuviinţat daune-şoc pentru italienii de la firma din Catania. Or, tocmai aceste daune le contestă primarul. Aşa cum am arătat şi în ediţiile trecute, pe 24 mai 2011, instanţa Judecătoriei Constanţa, în Cameră de consiliu în completul format din preşedintele Roxana Mihaela Duma a soluţionat cererea formulată de Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Stoica Constantin Adrian şi Stoica Constantin Gabriela-Simona, prin executor judecătoresc Adrian Stoica Constantin.

mazare_fincogero_portal.jpg

Nici Mazăre nu se lasă

Obiectul cererii era încuviinţarea executării silite „privind pe creditoarea Fin.Co.Ge.R.O.SpA şi debitorii Primarul Municipiului Constanţa şi Radu Ştefan Mazăre, în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 1330 din 18.12.2007 pronunţată de Tribunalul Constanţa Secţia Comercială, Contencios Administrativ şi Fiscal, irevocabilă prin decizia civilă nr. 306/CA din 29.05.2008". „Analizând cererea formulată, prin prisma dispoziţiilor normative apreciate ca fiind incidente în cauză, instanţa constată că aceasta este întemeiată, urmând a fi admisă", au arătat judecătorii. Astfel, aceştia au spus că executorii judecătoreşti au solicitat încuviinţarea începerii executării silite faţă de debitor în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă. Constatând că înscrisul în temeiul căruia se solicită încuviinţarea executării reprezintă un titlu executoriu, iar potrivit disp. art. 372 Cod procedură civilă executarea silită se va efectua numai în temeiul unei hotărâri judecătoreşti ori altui înscris care, potrivit legii, constituie titlu executor, instanţa va admite cererea şi va dispune încuviinţarea executării silite". Toate bune şi frumoase pentru italieni, numai că nici Mazăre nu pare să se lase cu una, cu două. Cu o sentinţă de executare silită împotriva lui pentru circa 64 de miliarde de lei vechi, edilul a contestat executarea silită. Rămâne de văzut dacă instanţa îi va admite sau nu contestaţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tepes 27 Jun, 2011 17:17 catania ,sicilia...eeeeeeeeeeee
  • constanteanul 27 Jun, 2011 02:23 Mazare sa ne mai scuteasca, e la mintea cocosului k in spatele cartierului de vile din faleza e el asa cum e si in spatele celor 5 turnuri de la Pescarie, cat despre dauna pe care trebuie sa o plateasca nu face altceva decat sa-si mute banii din buzunarul de pe stanga pe dreapta si ca sa fie treaba buna a mai dat si o gaura de 31 de miliarde in bugetul local ... traim in Ctza si asta ne ocupa tot timpul !