Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

28 de percheziţii în Constanţa, Vâlcea şi Giurgiu Vasile Cristache şi Marius Ion au scăpat de controlul judiciar

ro

09 Feb, 2016 00:00 1781 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus, ieri, revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luate faţă de Vasile Cristache şi Marius Ion. Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim că aceştia sunt cercetaţi într-un dosar în care au fost efectuate, în luna aprilie 2015, 28 de percheziţii la domiciliile şi la societăţile comerciale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile şi computere.
 
Potrivit anchetatorilor, Vasile Cristache, în calitate de administrator al SC Vasbac Auto SRL, ar fi emis cheltuieli fictive către mai multe societăţi de pe teritoriul naţional, producând astfel prejudicii importante statului. În sarcina lui Iulian Zană, administrator la SC Zan Speed Logistic SRL, s-a reţinut faptul că a înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societatea Vasbac Auto SRL, ulterior, în anul 2014, cesionând părţile sociale ale societăţii către o persoană cu o situaţie materială precară. Asta în timp ce Marius Ion, administrator la SC Gama Pro Electric SRL, ar fi înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societăţile de tip fantomă SC Vasbac Auto SRL şi SC Venucart SRL.
 
Cele 28 de percheziţii au avut loc în judeţele Constanţa, Vâlcea şi Giurgiu. În urma descinderilor, mascaţii au ridicat înscrisuri, documente financiar-contabile și unităţi de calculator ce urmează a fi valorificate în activitatea de urmărire penală în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii