Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 persoane reţinute într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

ro

03 Nov, 2016 08:21 2415 Marime text
11 persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 4.500.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, au fost reţinute de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Călăraşi, în urma percheziţiilor desfăşurate ieri dimineaţă, informează IPJ Călăraşi.
 
În continuarea cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au dispus măsura reţinerii faţă de 11 persoane bănuite.
 
Reamintim că, ieri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi și ai Direcției Operațiuni Speciale au descins la locuinţele persoanelor  bănuite, din municipiul Bucureşti, judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, pentru punerea în executare a 15 mandate de aducere, emise pe numele lor de Tribunalul Călăraşi.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2011, reprezentanții unor societăţi comerciale cu sediul pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti ar fi fost implicati într-un circuit evazionist şi de spălare a banilor prin înregistrarea de operaţiuni fictive şi prin transferarea unor sume de bani urmate de retragerea acestora.
 
Persoanele respective sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale de construcţii şi servicii. Prejudiciul total adus bugetului de stat este de 4.500.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor se ridică la 25.000.000 lei
 
Pe timpul cercetărilor efectuate în cauză, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor suspecţilor  în valoare de aproximativ 5.500.000 lei.
 
În urma probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au emis oronanţe de reţinere pe numele a 11 persoane.
 
Acestea au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate  Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.
 
Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii