Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început Bacul olimpicilor Patru elevi din Constanţa susțin astăzi proba la română oral

ro

19 May, 2014 09:43 2367 Marime text
Sesiunea specială de bacalaureat 2014, dedicată elevilor din clasa a XII-a care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale, se desfăşoară la Ploieşti în perioada 17-30 mai şi este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
 
Înscrierile pentru sesiunea specială de bacalaureat au loc în perioada 17-18 mai, iar din lista făcută publică de Ministerul Educaţiei fac parte şi patru elevi constănţeni: Vlad Coşoreanu, elev la Liceul Teoretic „Ovidius“, şi Maria Teodora Ilie, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, ambii calificaţi la Olimpiada Naţională de Biologie, Ştefania Lucica Moroianu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, calificată la Naţionala de Fizică, Iani Alexandru Cucliciu, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, care va susţine examenele de admitere la o universitate din străinătate.

Probele au început pe 19 mai, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor digitale (21-22 mai) şi de evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai). Probele scrise se vor desfăşura între 26-29 mai. Astfel, pe 26 mai, candidaţii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 27 mai - proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), pe 28 mai - proba la alegere a profilului, iar pe 29 mai - proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 29 mai. Contestaţiile pro fi depuse în aceeaşi zi, între orele 18-20, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 30 mai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii