Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va tacea Mazare!?

ro

21 Jan, 2009 01:50 1367 Marime text
mihaela_editorial.jpgÎn cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, preşedintele Mircea Geoană şi-a rugat colegii să se abţină de la comentarii acide la adresa Guvernului, a partenerilor de coaliţie şi a şefului statului.

Pentru a evita apariţia unor tensiuni între social-democraţi şi democrat-liberali, liderul PSD încearcă să-şi pondereze colegii de partid care nu mai prididesc cu „aprecieri" la adresa unor membri ai Cabinetului Boc şi chiar a premierului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Nemulţumiţi de unele măsuri luate, în ultima perioadă, de guvernanţi, nu puţine voci din PSD, unele cu „efect" asupra maselor, au omis că reprezintă puterea şi şi-au „permis" să-şi critice miniştrii pentru deciziile adoptate. Printre cei slobozi la gură a fost şi preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre. Acesta şi-a manifestat public dezacordul faţă de unele măsuri adoptate de foşti şi actuali miniştri ai PSD - referire la Gabriel Oprea şi Ilie Sârbu. În stilu-i caracteristic, Mazăre nu s-a sfiit nici să emită opinii personale despre şeful statului, toate aceste ieşiri fiind, cu siguranţă, „contorizate" de către partenerii de coaliţie şi nu numai. De altfel, atitudinea critică la adresa puterii ar putea fi interpretată şi ca o lipsă de susţinere a miniştrilor PSD tocmai din partea colegilor de partid, ceea ce nu dă deloc bine în faţa opiniei publice. Baronii PSD sunt supăraţi şi au cerut conducerii partidului să discute cu cei de la PD-L, în sensul de a-i consulta înaintea emiterii unui act normativ care le-ar putea da peste cap planurile şi proiectele măreţe.
Conştient fiind că va fi greu, ca să nu spun imposibil, să pună botniţă unor lideri din teritoriu şi mai ales pentru a evita ca întrunirea să nu degenereze, Mircea Geoană a adoptat o atitudine împăciuitoare. El şi-a rugat oamenii să încerce să se abţină să mai dea în guvern şi, adoptând o tactică de învăluire, a explicat că, atacând Cabinetul Boc, lovesc, implicit, şi-n miniştrii social-democraţi. „Dacă noi criticăm miniştrii PD-L şi ei pe ai noştri, unde o să ajungem?", se întreba retoric preşedintele PSD. Demersul său e de înţeles, numai că, cel puţin în cazul liderului PSD Constanţa, Radu Mazăre, mi-e greu să cred că va accepta să-şi ţină gura când vreo decizie luată la centru nu-i va fi pe plac. Cât priveşte atitudinea sa faţă de şeful statului, rugămintea lui Geoană este echivalentă cu zero. Răspunsul său a fost clar şi dat pe toate posturile: „Eu să-l susţin pe Băsescu? Niciodată!".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii