Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ușa spitalului din Turcia, poarta din dos a Palatului Victoria?

ro

22 Jun, 2015 00:00 1504 Marime text
 
Victor Ponta anunța, ieri, prin intermediul unei rețele de socializare - lucru care ne confirmă încă o dată ca Facebook-ul este pe cale să desființeze funcția de purtător de cuvânt - că a luat hotărârea de a se autosuspenda din funcţie. Doar pentru o perioadă de 28 de zile. Premierul susţine că a ajuns la această decizie din cauza stării sale de sănătate. Nu comentăm acest lucru, doar că de la un șef al Guvernului care a refuzat zilnic și constant să își dea demisia după ce a fost anunțat că numele său apare implicat într-un dosar penal ne-am fi aşteptat ca din rigoare să vedem atașat și o scrisoare medicală, o recomandare... ceva.

O intervenție medicală la un membru inferior și nici recuperarea medicală ulterioară nu presupune nu prea este compatibilă cu imposibilitatea de a-și exercita funcția și de a-și face treaba (Doar dacă aceasta era făcută „pe genunchi“). Chiar dacă nu poate participa fizic la ședințele de guvern, poate citi și analiza documente și chiar emite ordonanțe și cu un genunchi afectat. Să nu uităm că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a venit chiar și în cârje în fața Guvernului, dar asta este deja o altă discuție.

În aceeaşi postare, Victor Ponta specifică și că, în cursul acestei dimineţi, îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi va solicită să îl desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcţiei de prim-ministru, inclusiv conducerea şedinţelor de Guvern. Cele 28 de zile din scrisoare îmi par însă doar o perioadă desemnată formal. Nu spune, cu subiect și predicat, care este termenul la care va reveni în fruntea Guvernului. Or, un om care a refuzat să plece de la Palatul Victoria chiar și după o serie de proteste înseamnă că își dorește cu orice preț să dețină puterea.

 Acest „stop joc“ al premierului spune, printre rânduri că începe să depună armele, cu atât mai mult cu cât gestul a fot anunțat la un sfârșit de săptămână, pe o rețea de socializare, fără a da posibilitatea electoratului de a-i vedea reacțiile când anunță acest lucru. Victor Ponta pare că a trecut, din nou peste partid, indicându-l ca „urmaș “pe Gabriel Oprea, ale cărui ultime intervenții au lăsat să iasă la iveală faptul că relațiile de apropiere de dinainte de prezidențiale s-au răcit mult. Un lucru e cert cel puțin pentru mine. Chiar dacă Victor Ponta va reveni pe funcție după încheierea celor 28 de zile, lucrurile nu vor mai fi nicidecum la fel. Dacă...
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii