Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii României s-au mobilizat pentru o ţară demnă, prosperă şi sigură!

ro

06 Nov, 2015 00:00 2192 Marime text
După cele trei zile de doliu național, într-un marș al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv, oamenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima revolta. Două seri la rând, la Bucureşti, Bistrița, Satu Mare, Sibiu, Timişoara, Târgu Mureş, Ploieşti, Galaţi, Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Baia Mare, Constanţa, Miercurea Ciuc, oamenii au ieşit în strada conduşi de același gând: corupția. Iar schimbarea trebuie să aibă loc de acum. Oamenii nu mai pot să tacă în faţa abuzurilor şi nu mai vor să tolereze corupţia, ignoranţa şi jumătăţile de măsură, iar câteva demisii nu rezolvă problemele de fond ale sistemului.
 
Românii au ales să iasă în stradă pentru a-şi striga durerea şi nemulţumirile, deoarece evenimentul tragic din clubul Colectiv a avut loc şi din cauza corupţiei generalizate din mediul politic şi a unei administraţii publice nefuncţionale, infectată de nepotism şi interese străine de cele ale cetăţenilor.

Diaspora este alături!

200 de persoane au protestat la Paris, strigând „Diaspora e cu voi!”.
Românii din Atena, în semn de solidaritate cu cei din ţară, se vor aduna, astăzi, de la ora 18.00, în faţa Ambasadei României, pentru a aduce o lumânare sau o floare, în memoria victimelor tragicului accident întâmplat vinerea trecută în clubul Colectiv din București. „Dorim ca în acea zi, fără violență, să stăm acolo în tăcere, să aducem o lumânare sau o floare, să ne declarăm prezența şi solidaritatea. Nu e greu, suntem mulți şi putem trage un semnal de alarmă serios. Nu o facem doar pentru victime ci şi pentru noi!“, a transmis comunitatea română.
 
Şi românii din SUA au transmis un mesaj celor de acasă: „Suntem cuprinşi de profunde emoţii faţă de ceea ce vedem că se întâmplă în România. De 25 de ani se tot vorbeşte despre generaţii de sacrificiu. Şi voi sunteţi o generaţie de sacrificiu, care a mers până la sacrificiul suprem. A fost destul. Acesta trebuie să fie sfârşitul acestei perioade de tranziţie, de sacrificii, de umilinţe, de minciuni şi de hoţii şi să se intre într-o perioada de reconstrucţie şi modernizare a României. Nu mai plecaţi capul, nu mai închideţi ochii, nu vă temeţi! Făceţi-vă vocea auzită, demascaţi abuzurile şi corupţia, staţi cu ochii pe oamenii politici şi nu le mai toleraţi atitudinile sfidătoare şi totalitare“.

Peste Prut, la Chișinău, oamenii s-au solidarizat cu protestatarii din România și au dat startul unei demonstrații.
 
Întregul sistem politic trebuie resetat. Românii nu-şi mai doresc politicieni cu pensii speciale, cu salarii de lux, preocupați doar de propriile privilegii. Politicieni care au ajuns în funcţii cu
gândul la averile lor și ale rudelor.
 
La Revoluţia din 1989, tinerii care au ieşit în stradă ne-au redat libertatea, visele şi puterea de a merge mai departe. În 2014, tinerii au ieşit iar în stradă pentru a putea vota! Acum, tinerii sunt din nou în stradă. Pentru că le pasă! Pentru că s-au săturat de corupţia clasei politice! Pentru că vor să trăiască într-o Românie prosperă, demnă, sigură! Pentru că vor cu adevărat o schimbare!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii