Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Suferinţa fotbalului constănţean

ro

01 Sep, 2015 00:00 2973 Marime text
Două calde, două reci în fotbalul constănţean la nivelul primelor trei ligi. Dacă FC Viitorul are un parcurs deosebit în Liga 1, înregistrând prima înfrângere abia în etapa a noua (eşecul venind însă la limită, cu Steaua, după patru victorii la rând), iar FC Viitorul II continuă să obţină rezultate, pentru FC Farul Constanţa startul de sezon a adus nori şi îngrijorare. Iar pentru ACS Callatis 2012 Mangalia lucrurile au căpătat dimensiunea unei drame, echipa aflându-se la un meci distanţă de excluderea din campionat.

Judeţul Constanţa este foarte aproape să piardă încă o echipă. După ce divizionara secundă Săgeata Năvodari a ieşit din scenă, la finele anului trecut, acum se îndreaptă cu capul plecat spre aceeaşi destinaţie echipa de Liga a III-a ACS Callatis 2012 Mangalia. Lipsită de sprijin financiar, formaţia, care nici măcar nu s-a reunit în această vară, nu s-a prezentat, oarecum previzibil, în prima etapă, la meciul din deplasare cu Petrolistul Boldeşti, iar încă o neprezentare îi va aduce excluderea din campionat. Final trist pentru un club cu istorie, binecunoscut în România. De-a lungul anilor, Callatis a lansat numeroşi jucători, iar la Mangalia au evoluat şi au antrenat nume cunoscute. Păcat de fotbalul din Mangalia, păcat de efortul şi de sacrificiile familiale ale jucătorilor, care anul trecut au reuşit salvarea echipei de la retrogradare, în ciuda restanţelor financiare însemnate pe care le are clubul la ei.

Un eşalon mai sus, la FC Farul, cuvântul de ordine este dezamăgirea. În ciuda unei campanii de achiziţii impresionante, „marinarii“ au pierdut primele două partide oficiale, întâi în Cupa României, apoi în campionat. Debutul a fost unul ratat, ceea ce nu are cum să nu strecoare în sufletele fanilor constănţeni temerea că situaţia din anii trecuţi s-ar putea repeta şi în acest sezon. O senzaţie de déjà vu pluteşte în aer. Sigur, e abia startul sezonului, dar, pentru a se menţine în obiectivul declarat, de atingere a promovării, „marinarii“ au nevoie de constanţă, în joc şi în rezultate. Altfel, planurile riscă să moară din faşă, cu atât mai mult cu cât situaţia finanţării de la Consiliul Judeţean Constanţa e încă neclară, deocamdată neştiindu-se dacă şi când vor veni banii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii