Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România fără DNA

ro

18 Jan, 2014 00:00 1908 Marime text
Fără anchete politice, strigă Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la Constanţa. Am putea să asistăm la o asemenea realitate într-un singur caz, dacă politicienii nu ar avea de ce să fie cercetaţi, dar atunci o astfel de solicitare nu şi-ar mai găsi rostul. Atâta timp cât nu ai de ce să fii anchetat, nu ai de ce să-ţi doreşti eliminarea anchetatorilor. Cu siguranţă, acei politicieni fără de anchete (să ne înţelegem, nu prea există astfel de specimene în viaţa politică) nu ar avea pretenţii precum desfiinţarea unor organe de cercetare sau de asigurare a integrităţii, gen DNA, gen ANI.

Justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba, la fel şi organele de integritate şi anchetă - aceasta trebuie să înţeleagă politicienii, de toate culorile.
Această chestiune, a justiţiei lăsate să-şi facă treaba, clar nu este înţeleasă de PSD Constanţa. Dovezi, în acest sens, sunt multe şi dintre cele mai recente. În octombrie anul trecut, preşedintele CJC, aflat în atenţia DNA, i-ar fi dat afară pe toţi din această instituţie. „Eu pe aia de la DNA i-aş da pe toţi afară mâine, pentru că fac poliţie politică în loc să facă anchete profesioniste", spunea mai marele CJC. Astăzi, la momentul începerii urmăririi penale pe numele său, ar desfiinţa DNA-ul.

Prea multele anchete demarate de DNA îi deranjează pe liderii de la malul mării până într-acolo încât cer Parlamentului să „radă” DNA-ul de pe faţa României. „Ca urmare a succesiunii faptelor întâmplate azi, considerăm că acţiunea de azi este abuzivă, nelegală şi face parte din războiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL. Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu cere Parlamentului României desfiinţarea prin lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, un aparat odios de poliţie politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu şi care s- a plasat prin acţiunile sale deasupra justiţiei române şi a statului de drept”, se arată în comunicatul de presă din data de 15 ianuarie.

DNA-ul atât de odios pentru PSD Constanţa, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, nu este odios şi pentru o parte dintre liderii de la centru. Nici Dragnea, nici Antonescu nu împărtăşesc o astfel de solicitare. „Este o declaraţie a PSD Constanţa, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea”, a spus Antonescu. Vice-premierul Liviu Dragnea a spus NU unei astfel de solicitări, ieri, la întâlnirea cu liderii locali ai PSD şi cu şefii de consilii judeţene. „Nu susţinem desfiinţarea DNA”, a spus Dragnea.
Aceasta nu înseamnă că în PSD sau în USL s-a înţeles mesajul cu independenţa justiţiei.

Păi cum să nu spună Nicuşor Constantinescu că DNA face poliţie politică şi trebuie desfiinţat, când însuşi premierul Victor Ponta a declarat că Năstase a fost condamnat politic şi că este o victimă a regimului Băsescu, declaraţii sancţionate în Raportul Inspecţiei Judiciare întrucât „afectează independenţa justiţiei şi induce un sentiment de neîncredere”. Reacţia premierului care acuză condamnări politice? „Sunt convins că nici dacă ai cheile justiţiei nu se întâmplă nimic, tot independentă rămâne!”. Şi noi suntem convinşi că Ponta, Constantinescu, Mazăre, sunt victime ale propriului sistem, care nu acceptă că politicul poate fi şi anchetat...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii