Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendumul de ieri a luat gândul de la sărăcie multor alegători

ro

07 Nov, 2011 01:00 1862 Marime text

Ionut-Zagoneanu_nou.jpg„Pe 6 noiembrie 2011 spune NU desfiinţării judeţului Constanţa. Nu accepta să-ţi schimbi toate actele! Refuză să fii plimbat pe drumuri la sute de kilometri de casă! Rămâi aproape de locul unde se ia decizia".

Acesta este unul dintre mesajele lansate de PSD către locuitorii judeţului Constanţa, cărora li s-a spus că neparticiparea la vot înseamnă desfiinţarea judeţului.

Şi totuşi, cine a mers la vot? Ce au înţeles cei care au mers la vot? Mesajul de mai sus pare să fie destul de convingător, însă nu cred că a avut efectul scontat. Şi asta pentru că nu ni s-a spus ce pierdem şi ce câştigăm dacă judeţul nostru se va desfiinţa, ori dacă va rămâne la fel ca şi până acum. Postul de televiziune Antena 3 a publicat, în luna iunie, un articol intitulat „Schimbarea actelor după regionalizarea României ar putea costa 700 de lei". „După regionalizarea României, primul loc unde trebuie să ne oprim pentru schimbarea documentelor este Evidenţa Populaţiei. Aici, după ce am adus toate actele necesare, trebuie să aşteptăm până la 30 de zile pentru a primi noul buletin. De la un oraş la altul, costă până la 100 de lei. Urmează un drum la Înmatricultări, pentru schimbarea numărului maşinii şi a permisului. Încă 150 de lei. Încă un drum la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, pentru anunţarea noii adrese. Şi încă unul la Administraţia Financiară, unde să spuneţi unde locuiţi, mai nou. Cu siguranţă, pe bani. Fiecare cetăţean al acestei ţări va face drumuri între instituţii, va sta ore în şir la ghişee şi va scoate câteva sute de lei din buzunar. În jur de 700, au calculat politicienii", conform articolului mai sus precizat. Indiferent de cum votează cetăţenii, regionalizarea României va avea loc. Nu o spun eu, ci cei de la Guvern. Deci, ne vom schimba actele? Vom fii plimbaţi pe drumuri la sute de kilometri de casă şi nu vom fi aproape de locul unde se ia decizia? Bun! Să luăm în calcul că asta pierdem noi, cetăţenii judeţului Constanţa. Dar cei aflaţi în fruntea autorităţilor locale, cei care ne conduc şi ne reprezintă interesele, ce pierd? Doar cei 700 de lei? Pentru un salariat de rând, 700 de lei poate fi trei sferturi din salariu, însă pentru unii 700 de lei abia dacă ajung pentru un plin la Range Rover-ul luxos cu care ajung, din când în când, la muncă sau în care adorm în intersecţie! Oricum, poate că o schimbare generală nu strică!

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • .... 07 Nov, 2011 14:55 Felicitari! dle ziarist pentru articol. Sper sa fie destula lume inteligenta sa inteleaga ce ati scris.