Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puterea şi opoziţia au făcut troc. Unii iau localele, partidul lui MRU - generalele!

ro

05 Apr, 2012 00:00 2368 Marime text
lavinia_bun.jpgPentru prima dată în ultima vreme au început să mă amuze chiar şi afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu. Dacă eram prieteni pe Facebook, pentru această postare, domnul Haşotti mi-ar fi dat like, like, like...

Revenind însă la preşedinte, acesta i-ar fi avertizat pe liderii PDL, în întâlnirea din Modrogan, că, dacă partidul nu obţine la alegerile parlamentare din toamnă cel puţin jumătate plus unu din scorul USL, acesta va trece în opoziţie. Chiar aşa? Şi cu articolul 103 din Constituţie care spune că preşedintele invită la consultări partidele reprezentate în Parlament, doar partidele, cum rămâne? Nu spunea chiar domnia sa că va aplica ad literam prevederile constituţionale privind formarea Guvernului, respectiv că la consultările pe tema formării Guvernului trebuie invitate partidele din Parlament, nu alianţele?! Mi-e greu să cred că, prin urmare, după generale, preşedintele va avea în vedere care partid obţine cele mai multe voturi. Sau poate se referea, cine ştie, chiar la partidul care va răspunde interesului clasei de mijloc şi care se va suda în jurul premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Ar fi multe de spus pe marginea discuţiei purtate de premierul Ungureanu cu „reporterul" Realităţii, sigur putem remarca ideea creării un fond naţional de dezvoltare, o nouă schemă în baza căreia vor fi distribuite ajutoarele pentru primării, crearea Consiliului de Consultanţă Economică, chiar şi despre viziunea colaborării cu preşedintele. Probabil că toate aceste teme contează la prima vedere mai mult decât anunţul apariţiei unei noi formaţiuni politice, pe o scenă şi aşa agitată, cu partide schilodite şi măcinate din interior, în care foarte puţin din electorat se mai regăseşte. Pentru mine însă, reacţia preşedintelui de la sediul PDL, coroborată cu anunţul premierului, reprezintă o ştire. Aflăm printre rânduri cine va câştiga parlamentarele, pentru că, vorba lui Cristian Preda, „singura benzină care ar fi putut reporni maşina PDL era o victorie simbolică sau o victorie într-un loc simbolic pentru geografia politică". Şi enumera domnul profesor marile centre urbane în care PDL se pregăteşte să încaseze la locale înfrângeri spectaculoase.

Dacă n-a fost să fie „Albă ca Zăpada", iată că preşedintele demonstrează că a avut mereu în mânecă şi un plan B, această construcţie care va veni în întâmpinarea celor cu profesii liberale, a electoratului educat urban, a oamenilor aflaţi în plină vârstă activă.
Cine vor fi interfeţele acestei noi formaţiuni politice rămâne de văzut, pentru că e greu de crezut că noua mişcare politică se va hrăni cu hoiturile pedeliştilor, uneperiştilor, ţărăniştilor sau liberalilor reformaţi!

Povestea cu partidul nou este cu siguranţă una tehnică, demult pusă cap la cap, astfel încât, dacă vor pierde localele, vor trebui să câştige cu siguranţă generalele. Probabil de-aici şi această hemoragie de migrări dinspre PDL pe care încă nu le putem pricepe. Probabil, fiecare trebuie să adune ceva voturi şi să ajute la formarea noului partid. Noul partid va avea un singur candidat la postul de preşedinte: Mihai Răzvan Ungureanu, urmaşul lui Băsescu Traian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • oficial 05 Apr, 2012 15:34 d-na(d-ra)lavinia ati priceput multe, dar razvan ungureanu nu se pregateste sa devina presedinte; nu i-ar folosi la nimic! el ca premier va face purici multi, fiindca stie prea multe...ca presedinte va fi impinsa (aleasa) alta persoana...mai incolo se va vedea!! daca observati cu atenti miscarile premierului, se pregateste pentru un drum mai lung..ce rost ar avea sa-l abandoneze la mijloc! d-voastra, il percepeti ca un tatuc, sau, un om de actiune??