Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial PSD, înaintea apelului pentru morţi

ro

22 Jul, 2015 00:00 2045 Marime text
În toamna lui 2008, Liviu Dragnea petrecea într-un club de pe litoral. Pe lângă el roiau nişte tinere îmbrăcate aproape ca Eva. Întrebat dacă, în opinia sa, o femeie poate avea viitor în plan politic, Dragnea răspundea rânjind: „(da - n.r.) în funcţie de cum se mişcă”. „În ce sens?”, a venit întrebarea reporterului care, cum altfel?!, susţinea cvasidecenţa dialogului. „În toate sensurile”, l-a lămurit imediat social-democratul, extrem de mândru de răspunsul său, răspuns care azi ar putea fi considerat de CNCD ca fiind sexist. Căci de prost gust era şi atunci, e şi astăzi.

Aproape şapte ani mai târziu, Liviu Dragnea candidează pentru funcţia de preşedinte interimar al PSD, după demisia victimizată a lui Victor Ponta. Pentru membrii experimentaţi ai PSD, pentru vulpi şi vulpiţe, aşa-numita candidatură a lui Dragnea nu reprezintă o surpriză. Era cumva previzibilă. Era pasul firesc al unui teleormănean însetat de putere, care n-a avut, în ascensiunea sa politică, nicio ezitare, niciodată.
Oarecum amuzant, contracandidatul lui Liviu Dragnea, social-democratul de vârf care are la activ o condamnare cu suspendare, nu şi definitivă, e drept, este o femeie. Şi nu orice femeie. Ambiţioasa, la fel de însetata de putere Rovana Plumb. Om de încredere, şi ea, a lui Victor Ponta. Pesemne că Plumb s-a mişcat, la fel ca şi Dragnea, nu bine, ci foarte bine. Sigur, rămâne de văzut în ce sens. Adică, dacă ministrul Muncii a reuşit să-şi fidelizeze nişte organizaţii, să-şi atragă simpatia liderilor din teritoriu, a baronilor şi baronaşilor şi chiar şi pe cea a lui Gabriel Oprea, personajul care ar putea să încline balanţa într-un sens sau altul.

Ar fi o premieră ca cele mai mari partide din România, PNL şi PSD, să fie conduse, pentru prima dată în istoria postdecembristă, de două femei. Cu tot cu bărbaţii din spatele lor. Ar fi interesant, de asemenea, de urmărit, dacă Rovana Plumb, doamna de la Gerovital, va reuşi să-l învingă în cursa asta pe cel care promite stabilizarea partidului, „un moral ridicat” şi încrederea că anul electoral care stă să vină va fi unul de succes. Dacă va câştiga Dragnea, cu siguranţă va fi unul de succes. Desăvârşit chiar. Morţii vor răspunde pozitiv la apel. Se vor mişca, fără îndoială, în sensul în care trebuie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii