Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prietenul la nevoie se cunoaşte De ce candideazã Mãdãlin Voicu la Constanţa?

ro

13 Nov, 2012 03:16 2881 Marime text

ada_codau.jpgDeputatul de Giurgiu (!) Mãdãlin Voicu, aspirant la un nou mandat de parlamentar, dar de data aceasta într-un colegiu din judeţul Constanţa, declara zilele trecute, în contextul unei conferinţe de presã, cã obligaţia sa primordialã este aceea de a gãsi soluţii pentru cultura din Constanţa. „Prima mea ţintã este cultura. Îmi asum acest lucru“. Acelaşi Mãdãlin Voicu spunea, în ziua depunerii candidaturilor USL la Biroul Electoral Judeţean, cã în opinia sa cultura din Constanţa este „staticã“.
Cine este Mãdãlin Voicu şi de ce candideazã într-un colegiu din judeţul Constanţa? Nimeni altul decât prietenul lui Cristian Zgabercea. Acel Cristian Zgabercea care a elaborat documentul final sub forma proiectului de organigramã votat de Consiliul de Administraţie al TVR, în baza cãruia jurnalişti din TVR vor fi disponibilizaţi în urma unui proces de selecţie care a început pe 5 noiembrie. Acel Cristian Zgabercea care, ani de zile, şef peste Cultura din Constanţa, a „vegheat“ la moartea clinicã a unor instituţii precum Muzeul de Artã Lucian Grigorescu din Medgidia şi Filarmonica.
Domnule deputat, în Constanţa orchestrele şi corurile Operei şi Filarmonicii au sfârşit prin a funcţiona împreunã, ca o „şaorma“ cu de toate. Ca muzician, ca violonist, aţi fi putut sã trageţi nişte semnale de alarmã cu ani în urmã. Nu le-am auzit ecoul. Cultura din Constanţa nu este staticã. Ea se scufundã.

Teatrul de Balet Oleg Danovski era, pe vremea când la conducerea sa se afla Ana Maria Munteanu, scena celor mai noi şi mai provocatoare spectacole. Ce resemantizare culturalã, ce efervescenţã a mişcãrii în Constanţa atunci când aici poposeau spectacolele lui Gigi Cãciuleanu! Ce rar ajunge astãzi celebrul coregraf la Constanţa...
Cine e Mãdãlin Voicu? Este nenea ãla care, sãptãmâna trecutã, dupã ce a vorbit despre culturã ca despre una dintre prioritãţile pe care şi le asumã, a ajuns, la ceas de searã, în platoul unei emisiuni de divertisment, pentru a se conversa, printr-o legãturã telefonicã directã, cu Adriana Bahmuţeanu. Ştiţi dumneavoastrã: Prigoanã, divorţul, scandalul, pliciul de muşte... Eterna şi fascinanta poveste.
De ce într-un colegiul din Constanţa? Pãi, unde, dacã nu aici? Unde e mandatul mai dulce, mai comod, mai uşor de „împuşcat“ decât într-un fief PSD? Unde, dacã nu lângã prietenul sãu, Cristian Zgabercea?
Ce soluţii veţi da, domnule deputat, pentru cultura constãnţeanã? Festivalul Mamaia, a cãrui stea a apus de ani buni, pentru cã nu reuşeşte sã umple o salã de teatru în aer liber? Emisiuni TV? Povestiri din tinereţe, alãturi de Nicu Ceauşescu şi Serghei Mizil? Ce vã veţi asuma, de fapt?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • europeanu 13 Nov, 2012 12:22 o radiografie perfecta a trecutului,prezentului si mai ales a viitorului `culturii` constantene.BRAVO !!!
  • Silviu 13 Nov, 2012 02:00 Un articol foarte profesionist scris, felicitări d-nei Codău! Cât despre subiect, fără comentarii.