Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moţiunea, o mineriadă eşuată

ro

27 Oct, 2010 20:00 1510 Marime text
lavinia_bun.jpgNu vă fie frică, moţiunea pică... au tot spus-o într-un fel sau altul în ultimele zile şi Antonescu, şi Năstase şi a recunoscut-o chiar şi Iliescu. Cum unde? La întâlnirile acelea între liderii PSD şi PNL, în care Pontănel şi Crinel au discutat despre acţiunile comune ale opoziţiei pentru dărâmarea guvernului ticălos. Şi când au ajuns la capitolul ce punem în loc dacă moţiunea ar fi trecut, s-au blocat pentru următoarea tură...

Ieri în Parlament s-a votat moţiunea de cenzură. A doua anul acesta. Rezultatul ei era previzibil pentru oricine, doar dacă priveai 2 minute la Antene şi la studiourile închiriate ale Realităţii care cu o seară în urmă titrau neputinţa, moartea clinică a opoziţiei: "Mai este nevoie de 4 voturi pentru ca moţiunea să treacă, mai este nevoie de 3 voturi, de 2... samd...S-a vorbit ieri despre o nouă mineriadă pregătită în laboratoarele PSD, care urma să dirijeze la Bucureşti o parte dintre români care să se războiască cu cealaltă tabără - puterea - să răstoarne Guvernul şi eventual să-l sechestreze pe Băsescu. Dacă minerii au fost chemaţi pentru a salva jumătatea plină a paharului, numit România, sindicaliştii şi membrii PSD de rând au fost mobilizaţi ieri doar de imagine. O imagine a neputinţei opoziţiei în faţa unui Guvern care are "0" voturi susţinere. Parcă aşa se lăuda Che Ponta..
Nu zic că prin alte părţi umblă câinii cu covrigi în coada, dar e atât de deprimant să mai trăieşti printre oamenii de zi cu zi din România! Sunt atât de multe detalii la care m-aş putea referi însă, ca să scurtez, pot să spun că noi, românii, ăştia - nea Gigi pensionarul şi cu mine, studenta de la drept şi cu Rodicuţa de Primărie şi cu domn' academician doctor inginer suntem de vină pentru rahatul românesc. Suntem de vină - nu neapărat în mod direct, ci pentru că acceptam cu o seninătate de bovină dopată tot ce e mai prost, toate gunoaiele care ni se aruncă în faţă, de la discursuri răsuflate la până la atitudinea de "cel mai puternic câştigă" sau "ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte".

Multe dintre lucrurile care ne fac viaţa mai grea sunt întreţinute chiar de noi, nu avem cultura unei imagini cât de cât întreţinute - o să-mi zici poate: "Cu ce să îşi întreţină imaginea personală un român sărac?" şi ţi-aş răspunde că nu îi trebuie miliarde ca să se spele măcar pe dinţi. Nu trebuie să citeşti tratate de filosofie ca să realizeze că eşti manipulat şi să ai suficient discernământ pentru a spune: NU. Tu, funcţionarule, care ieri ai urlat în stradă pentru drepturile tale, poţi saluta şi zice mulţumesc la ghişeu, chiar dacă cetăţeanul din faţa ta nu o să-ţi răspundă. Prea stai cu labele la soare, prea te plângi ca un handicapat că o duci greu, când de fapt nu mişti un deget pentru a schimba ceva, prea aştepţi de la Tătuca Stat să-ţi mai bage o leţcaie în buzunar pentru programul tău de gravidă în ultimul şi un salam uscat de la supermarket, pentru simplul motiv că te cheamă Ion Vasile şi nu faci nimic. M-a apucat deprimarea şi furia văzând toată ignoranţa şi apa stătută din capul unor români, al pensionarilor care fac atâta rău prin gândirea lor unidirecţională. Mă îngrijorează că în stradă au ieşit şi cei care ar trebui să reacţioneze împotriva valurilor de publicitate care vrea să le spele creierul, tocmai pentru că se dau educaţi, elite, ne învaţă copiii sau ne operează pe cord.

Am găsit şi explicaţia: cred că ţi-e mai simplu să mai freci niţel coada târnăcopului şi să-ţi doreşti cu nostalgie să mai votezi dacă s-ar putea un boşorog care nici nu mai are drept de mandat, mirându-te cu spaimă şi admiraţie în acelaşi timp, cam ca la o întâlnire cu Ăl de Sus la vederea unor icre de Manciuria şi sperând în fiecare seară că o să se întâmple ceva concret, ca singură reacţie de împotrivire.

Ce să mai zic, decât că, în cazul ăsta, nu mai rămâne decât să se pogoare Duhul Sfânt peste creierele voastre. Asta dacă nu a făcut deja PSD-ul alianţa şi cu El.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii