Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, „laba de iepure" a lui Petrica

ro

22 Dec, 2009 02:17 2394 Marime text
cecilia_zarea_2.jpgSe spune despre oamenii care ne poartă noroc sau care ne ajută în situaţii dificile, care păreau fără ieşire, că sunt ca nişte „labe de iepure", căci este ştiut faptul că lăbuţele de iepure poartă noroc. În acelaşi sens, cred că s-ar putea afirma, fără putinţă de tăgadă, că Radu Mazăre a acţionat cam în acest mod pentru subalternul său, Petrică Munteanu.

Concret, mă refer la procesul în care Petrică Munteanu, alături de alţi funcţionari ai primăriei cârmuite de Mazăre, a fost acuzat de comiterea mai multor fapte de corupţie, respectiv abuz în serviciu şi fals în înscrisuri. După ce dosarul a dat o raită pe la Curtea Constituţională, timp în care suspecţii s-au relaxat, procesul fiind suspendat, lucrurile au părut să stea din ce în ce mai rău pentru cei nouă acuzaţi. Rând pe rând, în faţa instanţei s-au prezentat martori care au povestit, cu mâna pe cruce, despre modul în care inspectorii din primăria lui Mazăre obişnuiau să ceară diferite „sponsorizări". Conform acestor declaraţii, pe agenţii economici care refuzau „sponsorizare" îi aştepta o ploaie de amenzi, sub pretexte care mai de care mai ciudate sau mai puţin plauzibile. Din rău în mai rău, procesul s-a târât din amânare-n amânare până la momentul final. Când a venit însă vorba despre martorii propuşi în apărare, cap de afiş a fost primarul Radu Mazăre. Care, spun cunoscătorii speţei, nu avea mare legătură cu acest caz şi nu ar fi avut mare lucru de declarat. Dar, avocaţii lui Petrică s-au angajat să-l aducă, totuşi, pentru a „gira" pentru acuzat. La primul termen la care Mazăre ar fi trebuit să vină, a invocat probleme la vârf în partidul din care face parte şi o deplasare subită în Capitală. La cel de-al doilea termen, primarul s-a făcut din nou remarcat, prin absenţă de data aceasta, în legătură cu alegerile prezidenţiale, şi într-un mod similar a procedat şi la o a treia înfăţişare fixată în acest sens. Totuşi, în cele din urmă, când lucrurile mergeau deja atât de prost încât nimeni nu mai spera, nici măcar Petrică, Radu Mazăre şi-a făcut apariţia în proces. Ta-da! Într-o luni dimineaţă, la o oră nesperat de matinală pentru edilul Constanţei, acesta s-a prezentat la instanţă, în haine decente, şi a garantat pentru Petrică. Instanţa a rămas în pronunţare, timp de o săptămână. La finalul deliberărilor, judecătorii au ajuns la concluzia că toţi acuzaţii sunt nevinovaţi, astfel că i-au achitat de infracţiunea de luare de mită, dar şi de celelalte acuzaţii aduse. Iar, în contextul în care, înainte de audierea primarului, dar şi a celorlalţi martori propuşi în apărare, lucrurile păreau să meargă destul de prost, nu este greşit să se afirme că Radu Mazăre i-a purtat noroc subalternului său, acţionând, în acest caz, ca o labă de iepure norocoasă pentru Petrică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 12 Jan, 2010 11:36 Si pentru PNL, "laba de iepure" este liberalul TEODOR MELESCANU, un fost SECURIST al vechii societati comuniste inlaturate in urma cu 20 de ani (incriminat de catre MIRCEA RACEANU-fost director in MAE ,condamnat la moarte de catre NICOLAE CEAUSESCU).TEODOR MELESCANU poate prezenta CREDIBILITATE in calitate de presedinte de sedinta a PARLAMENTULUI ROMANIEI ??? Acesta, in calitate de presedinte de sedinta a Parlamentului nu poate asigura PREZENTA,ORDINEA SI DISCIPLINA in sedinta.Foarte GRAV este ca nu se poate trece la NUMARATOAREA ELECTRONICA a voturilor membrilor Parlamentului.