Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta Mazăre-Nicuşor la referendum

ro

08 Nov, 2011 01:00 1794 Marime text

corina_samoila_1.jpgAşa cum se întâmplă-n viaţă, ăl de se agită mai puţin, are rezultate mai bune. Şi în PSD Constanţa este cam la fel.

Mazăre este acela cu distracţia, cu samba şi Playboy-ul, cu Brazilia, Papua şi Madagascarul, iar Nicuşor este cu sportul, banii pentru bolnavi şi vizitele prin judeţ, prin noroaie. Nu-i plâng de milă preşedintelui Consiliului Judeţean şi, sincer vă spun, m-a mirat când cineva mi-a spus că „Nicu este eminenţa cenuşie din spatele PSD Constanţa". Nu pare. Dar... Referendumul a fost invenţia lui... Nicu. S-a luptat pentru postul lui, să fim serioşi. Eu, dobrogeancă get-beget, n-o să fiu numită sau considerată moldoveancă niciodată. Ştiu asta. Şi, dacă, la o adică s-ar întâmpla, nu m-aş simţi neapărat jignită. În schimb, dacă aş fi fost moldoveancă, şi sunt mulţi prin judeţul acesta, m-ar fi jignit cum a pus CJC-ul problema. Moldovenii sunt tot români, nu altă naţie... conlocuitoare. În orice caz, referendumul acesta a dovedit ceva: Nicuşor, ăl cu sapa, nu este chiar atât de agreat în judeţ. Pe când Mazăre stă mai bine ca-n 2008 în municipiu. De ce? Explicaţia poate fi destul de simplă. Cei din municipiu sunt mai superficiali decât cei de la sat. Dacă nu a ieşit lumea la referendum, nu-i neapărat vina lui Constantinescu. Ci pentru că motivul referendumului mi se pare stupid. Şi, ca de obicei, pesedeii de la Constanţa trebuie să se repeadă ca fata mare la măritat. Totuşi, electoratul constănţean trebuie să fie un studiu de caz excelent. Este exact ca o femeie. Dacă îi dai prea multă atenţie, te ia de fraier. Dacă, pe de altă parte, o tachinezi, în întorci spatele, apoi o mângâi, o ciupeşti puţin, îţi etalezi farmecele de Don Juan, te mai uiţi niţel după alta, dar cu coada ochiului la ea, o ţii în duşuri scoţiene, este toată a ta. Asta face Mazăre cu alegătorii săi.

De mult se aude despre râca dintre Mazăre şi Constantinescu, despre faptul că nu-şi mai vorbesc, despre colaborarea care nu poate fi ruptă nu din lipsă de voinţă, ci de... „putirinţă". Trebuie să fim atenţi, în susţinerea acestei idei, şi la modul în care a tratat Mazăre referendumul. Foarte soft. A votat şi... atât. Oamenii să facă ce vor. Nicidecum aşa cum ar fi tratat o cauză proprie. Şi, din nefericire pentru noi, eşecul lui Nicuşor (în cazul în care nu i se va valida referendumul", îi sporeşte puterea lui Mazăre. În Constanţa, în partid, în propria-i minte...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii