Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Internele ingenuncheaza PSD

ro

04 Feb, 2009 02:38 1398 Marime text
mihaela_editorial.jpgPortofoliul de la MAI a adus PD-L-ului mulţi lauri, dar aceeaşi funcţie a avut efect opus asupra PSD. Într-o lună şi jumătate, ministerul cel mai râvnit de PSD a reuşit să aducă două demisii neprovocate, care afectează imaginea formaţiunii conduse de Mircea Geoană, ca partid de guvernare.

Problema e în PSD, pentru că nu a reuşit să găsească un om cu sânge rece, care să facă faţă acestei reale provocări. Se pare că ignorarea sugestiei lui Miron Mitrea privind alegerea, la formarea Guvernului, a Ministerului Transporturilor se pare că va duce la un adevărat cataclism în PSD. Liderii social-democraţi s-au încăpăţânat, n-au vrut să cedeze PD-L-ului Ministerul Administraţiei şi Internelor, deşi Blaga îl dorea şi ştia ce-i acolo şi cum poate struni lucrurile. Aşa că două demisii pe bandă rulantă arată că resursa de „miliţieni" din PSD se va epuiza curând. PSD a demonstrat că, în Coaliţia de guvernare, este veriga slabă. PD-L are premier, are portofoliul de la Finanţe şi nicio demisie, iar social-democraţii au vrut cu ardoare un minister, în speţă MAI, şi nu-i poate face faţă. Mai mult, Dragnea pleacă şi nu a reuşit să facă numirile dorite de unii prieteni din teritoriu. Fastul învestirii nu i-a folosit la nimic. Baronii PSD au pierdut omul pe care se bazau.
Demisia lui vine la limita termenului când trebuia să decidă: ministru sau preşedinte de consiliu judeţean. A ales varianta mai uşoară, dar sigură, chiar dacă decizia afecta imaginea PSD. Rămâne de văzut dacă gestul său îi va „periclita" şi dorinţa de a obţine funcţia de secretar general al PSD. Pasul înapoi, într-un an dificil din punct de vedere politic, economic şi social, va lăsa urme atât asupra PSD, cât şi a evoluţiei sale politice. Fără să fi prezentat nici măcar un rezumat al viziunii sale privind descentralizarea, Liviu Dragnea s-a limitat doar la a invoca faptul că bugetul MAI nu-i permitea concretizarea proiectului. Numai că, cel puţin declarativ, toate ministerele şi-au fixat anumite obiective, iar bugetele alocate nu le vor permite atingerea lor. Dacă toţi şi-ar depune demisia de onoare pe acest considerent, cine ne mai guvernează? Pasiunea şi devotamentul fără bani nu dau randamentul scontat în administraţie. Asta a fost ideea transmisă în finalul declaraţiei susţinute de Liviu Dragnea. A fost un ministru visător, deşi provenea din teritoriu, sau a realizat că nu poate guverna decât dacă avea resursele financiare dorite!? Deşi MAI a primit un buget cu circa 4% mai mult decât în 2008, tot nu se descurca!? Oare cine va avea curajul să preia portofoliul deţinut, pentru 12 zile, de Liviu Dragnea, în condiţiile în care evenimente importante au rămas neelucidate? Oare PSD mai are manageri profesionişti care să gestioneze eficient şi în situaţii de criză.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Victoria 04 Feb, 2009 20:01 Si in PSD, ca in orice partid sunt oameni competenti dar care nu sunt lasati sa faca treaba. Nu e o pierdere ca a plecat Dragnea, cunoscut ca omul baronilor. Acolo trebuie pus un om cu competenta si corectitudine. Acolo nu merg "haiduciile". Momentan in PSD conduc lideri tangenti cu lumea interlopa. Ii va fi greu oricui va urma.