Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Hasotti a distrus PNL Constanta"

ro

24 Mar, 2009 03:13 2420 Marime text
emilian_editorial.jpgAcesta este strigătul de disperare al unui cititor al ediţiei noastre electronice de ieri. Scris, probabil, inspirat de pierderea funcţiei de vicepreşedinte al partidului de către senatorul constănţean Puiu Haşotti.

Normal este ca, după ce apare un hop într-o formaţiune politică, cel care provoacă problema trebuie să o şi rezolve. Iar în situaţii de criză trebuie să îşi dea demisia. Pentru că este normal ca, o dată ce imaginea PNL este legată de cineva, acel cineva are obligaţia să răspundă. Iar dacă cel care a pierdut nu se poate concentra asupra măsurilor ce trebuie luate, conducerea partidului stabileşte priorităţile pentru viitor. Cu alţi oameni. Sau cu o parte dintre cei vechi. Nu cu cei care au pierdut. Dar, nuuuu. La noi nu este aşa. Haşotti pierde, mereu, de ani buni încoace. Indiferent unde a candidat, în afara partidului, a pierdut. În interiorul lui, nu. Acolo a fost cel mai mare. Mai ales la PNL Constanţa. Numai că i s-a înfundat. Membrii partidului s-au reunit, au strâns rândurile, şi au votat împotriva lui. Şi cel care pierde ar trebui să îşi dea seama de cât rău face partidului. Din interior. Şi să plece. Să lase locul altora. Numai că nu prea are cui. Pentru că Haşotti, prin oamenii săi, a monopolizat partidul. Deşi mulţi dintre ei au pierdut ca şi el. Ionel Chiriţă a câştigat la ultimul congres, dar a pierdut la alegerile locale postul de primar. Gheorghe Hânsă, de la Cernavodă, a pierdut funcţia pe care se afla. Jean Paul Tucan, cel adus cu surle şi trâmbiţe de PNL pentru a-l înfrunta pe Tudorel Calapod şi pe Nicolae Matei, a părăsit, cu coada între picioare, competiţia pentru Năvodari. Şi Ion Melcea, de la Grădina. Ce, în altă parte a fost mai bine? La Mangalia, la Eforie, la Ovidiu, la Murfatlar, la Tuzla? Nu. La Constanţa, se vorbeşte chiar că l-a trădat pe Victor Manea. Nu că ar fi câştigat acesta în faţa lui Mazăre, dar, prin atitudinea PNL, l-a ajutat şi mai mult să piardă.
Pentru oamenii lui nu a făcut nimic. Peste tot şi-a impus oamenii pe care i-a vrut partidul Haşotti. Nici când a avut posibilitatea să îşi apere oamenii, a dat cu piciorul şansei de a câştiga. Mă gândesc acum la situaţia din 2004, de la Costineşti. Ce a făcut atunci Haşotti, când Ilie Vladu câştigase alegerile şi era deja primar? Nimic. PSD-ul, în schimb, s-a dat peste cap cu toată echipa. Cu Petre Stancă, dar şi cu alţii, care se ocupau de Costineşti. Şi au câştigat prin neprezentarea oamenilor lui Haşotti.
Şi-atunci, ce trebuie făcut? Păi să se schimbe ceva. Peste tot. Nu prin părţile esenţiale, că nu mai este timp de aşa ceva. O problemă este: cine le va lua locul celor care sunt acum? Cine are curaj să ridice capul? Şi să fie portavocea PNL-ului Constanţa?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 24 Mar, 2009 09:26 adevar graiesti acest pui de machidon a distrus un partid destul de mare,AFARA CU EL,un fost paznic la muzeu a ajuns parlamentar pt el nu pt constanteni merita dat afara **** ASTA
  • un constantean 24 Mar, 2009 08:56 Emilian Andrei stie multe scrie frumos si gandeste repede.Conform vechilor traditii romanesti il vor schimba cat de curand.Cu atat mai mult e de laudat!
  • Despre curaj 24 Mar, 2009 07:33 Curaj a avut Daraban. Poate ca ar fi fost un candidat cu sanse pa primaria Constanta. Oricum, ar fi fost un candidat serios, nu un candidat cu trompa. Ce a facut Hasotti? L-a dat afara din partid. Asa a facut cu toti oamenii valorosi pe care i-a avut PNL-ul la Constanta. A promovat numai pe ci cu atitudine slugarnica dar care nu aveau consistenta. De amante nu mai spun nimic, ca stie un oras intreg. Asa incat nu ai ce sa ceri de la PNL Constanta. Hasotti l-a pus pe butuci dar membrii sai s-au complacut in mocirla existenta.
  • Constantin 24 Mar, 2009 07:16 De ce nu am avea parte si de o schimbare la varful PNL Constanta? Atat timp cat Hasotti, Lupu si Dragomir au intrat in Parlament prin usa din dos, cred ca se impune ca liberalii de la tarm de mare sa aleaga pe cineva care s-a impus cu tarie. Iar in acest sens, avem drept exemplu filiala PNL de la Medgidia care la alegerile locale de anul trecut si-a spulberat opozantii. Cred ca Marian Iordache ar fi persoana potrivita sa preia fraiele filialei judetene a PNL. In sprijinul lui se afla si tineretea sau, se poate spune, chiar maturitatea deplina -implineste 48 de ani, si cum seful PNL, domnul Crin Antonescu are 50 de ani, cred ca va exista o foarte buna colaborare intre cei doi, deoarece sunt apropiati ca varsta si au aceleasi idei si idealuri.