Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Guvernul şi-a întors faţa către şoferi. Nu-i treabă bună!

ro

22 May, 2015 00:00 1648 Marime text
Alocaţiile copiilor au fost dublate, a ieşit ştevia, au dat urzicile... gata, fraţilor, am scăpat de criză! Nu doar „posesorii“ de minori au parte în această perioadă de „tratament preferenţial“, ci şi cei de automobile.
 
Zilele trecute, Guvernul a anunţat aprobarea unui proiect de lege care „facilitează plata amenzilor contravenţionale, prin instituirea unui mecanism electronic de evidenţă şi comunicare în materia amenzilor contravenţionale, în măsură să permită furnizarea în timp real a datelor despre creanţele datorate (amenzile) şi despre plăţile efectuate“. Tot potrivit celor de la Guvern „accesarea acestor date ar urma să poată fi făcută atât de către autorităţi, cât şi de către contribuabili“.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că mecanismul propus va putea fi utilizat în „sistem pilot“ pentru amenzile contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice aplicate conducătorilor de autovehicule. Legea va putea fi aplicată şi pentru alte amenzi contravenţionale de către organele din care fac parte agenţii constatatori, pe măsura dezvoltării sistemului informatic de gestionare a titlurilor de creanţă electronice şi conectării la acesta.
 
Concret, proiectul de lege stabileşte unele măsuri pentru facilitarea plăţii amenzilor contravenţionale.
 
Tot din proiectul de lege mai reiese că „achitarea în numerar a amenzilor aplicate prin procese verbale conţinând seria unică de evidenţă se va putea face la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităţilor administrativ-teritoriale sau la alte entităţi abilitate, indiferent de domiciliul persoanei fizice sau de sediul persoanei juridice“.
 
Partea bună a acestui proiect este, după părerea mea, eliminarea obligativităţii pentru plătitor de a face dovada plăţii către agentul constatator.
 
Mai mult decât atât, o altă modificare importantă adusă o reprezintă intervenţia asupra condiţiilor în care se poate achita jumătate din valoarea minimă a amenzii prevăzute de actul normativ de sancţionare.
 
În contextul celor mai sus precizate, mai poate cineva să-i mai acuze de cei din Guvern că nu se gândesc şi la noi? La buzunarele celor care i-au pus în fotoliile mari de unde să vegheze (iepureşte) bunul mers al ţării?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii