Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ghidul PSD - La vremuri noi, tot... noi!

ro

27 Jul, 2015 00:00 2117 Marime text
PSD demonstrează încă o dată, deşi nu mai era nevoie, că este un partid care nu se poate rupe de greşelile din trecut, fie el îndepărtat, fie apropiat. Vechii săi exponenţi au voci puternice, care îi acoperă pe toţi, şi, aşa cum au ţinut şi ţin cu dinţii de puterea politică, la fel de mult preţuiesc şi jilţurile de şefi la partid.
 
Mircea Cosma, de la Prahova, Ioan Cindrea, de la Sibiu, Gheorghe Nichita, de la Iaşi, cercetaţi penal în dosare grele, majoritatea pentru acte de corupţie, sunt doar câţiva dintre cei despre care se zvoneşte că se grăbesc să urmeze exemplul strategului Liviu Dragnea şi să revină la funcţiile de conducere din partid, la care au fost nevoiţi să renunţe când au intrat în vizorul procurorilor.
 
Demisionar din fotoliul de vicepremier şi autosuspendat din funcţiile din PSD după condamnarea cu suspendare în Dosarul Referendumului, Liviu Dragnea a revenit furibund la timona PSD, după ce premierul Victor Ponta a renunţat la şefia partidului. Tot din cauza problemelor cu legea. Aşa cum un proverb şucar românesc spune că legea este făcută ca să fie încălcată, şi rezoluţiile PSD sunt făcute ca să nu le respecte exact liderii. Mă refer, fireşte, la rezoluţia care spunea că liderii cu probleme penale trebuie să renunţe la funcţiile de conducere. Am văzut cum se reîntorc, rând pe rând, „în glorie şi preamărire-n viitor”! Un viitor sumbru, care este numai al lor, dar asta-i altă treabă...
Ca o paranteză, după exemplul Dragnea, chiar şi Radu Mazăre ar putea candida, din nou, la Congresul din toamnă al PSD. Dar, sincer, nu cred. În schimb, Nicuşor Constantinescu, prieten la cataramă, cel puţin în trecut, cu Liviu Dragnea, va face tot posibilul să îşi reia atribuţiile de lider la Constanţa!
 
Altfel, Liviu Dragnea şi-a dezvăluit încă din prima zi ca şef al social-democraţilor priorităţile politice. Cel puţin, cele scriptice. Liviu Dragnea îşi propune să scoată partidul din pasivitate şi vrea ca miniştrii să răspundă şi în faţa partidului. Nu numai a premierului, înţeleg eu. Mesajul principal: în partid, sunt câteva lucruri importante de schimbat! Comunicarea nu e tocmai cea mai fericită şi există metehne vechi de care social-democraţii trebuie să scape. Păi Dragnea, prin însăşi preluarea frâielor partidului, aduce metehne vechi înapoi în partid!
 
Liviu Dragnea şi-a mai propus să reformeze PSD şi vrea ca foştii lideri Ion Iliescu şi Adrian Năstase să aibă un cuvânt de spus în partid. Asta da reformă! Adică reformarea partidului din anii 2000, înţeleg eu!
 
Departe de politică, fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase cântă aceeaşi melodie cu Dragnea. „Sigur că Dragnea are o serie de vulnerabilităţi. El reprezintă însă o şansă de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relaţiile cu UNPR. Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD, dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stângii şi va candida separat în alegerile din 2016. Până în noiembrie, la Congres, trebuie schimbată strategia, trebuie renunţat la excluderi, trebuie refăcută echipa. Dacă nu, probabil că la Congres va avea loc o schimbare radicală”, a avertizat Adrian Năstase.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii