Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fan clubul lui Dumnezeu şi plăcerea orgiastică de a mânca

ro

09 Apr, 2012 20:00 2052 Marime text
ada_noua.jpgMoto: „I've got nothing against God. It's his fan club I can't stand".

Pe drumul spre mall, după ora 22.00 - în speranţa că, aşa cum se întâmplă în pragul Crăciunului, mall-urile vor fi deschise şi de Paşti până la miezul nopţii -, ne vom enerva. Tutele din trafic, şoferii de maxi-taxi, mămăligarii şi alte specimene care circulă pe drumurile publice. Să-ţi fac, să-ţi dreg, să te... Continuăm. Că doar n-o să ne irităm din atâta lucru. Mai ales în Săptămâna Mare!

Înainte de toate, ne vom enerva - realmente enerva - din cauza lipsei locurilor de parcare. Măcar de data aceasta vom avea dreptate. Pentru că la acest capitol chiar suntem deficitari. După lupte seculare care durează... hmmm... să spunem, patru minute şi 25 de secunde, vom găsi un loc de parcare, cu chiu, cu vai, dar hăt, departe de intrarea în mall. N-are nimic. Decât te-ai enervat. Cum povestea Exarhu? „Aş dori şi eu cartofi. De cât cartofi? Decât cartofi!". Dar să închidem paranteza pe care oricum n-am deschis-o. Nu azi, nu acum.

Urmează partea aia în care-ţi creşte adrenalina. Îţi vine să-ţi tai venele, pe lungime, de-atâta plăcere. În cât timp poţi umple coşul? Doar un coş? Ce supercalifragilistic produs mai poţi cumpăra? Ce mega extra hiper ofertă nu vrei să ratezi? Curmale? Bleah... Smochine? Dar ţie nu-ţi plac fructele astea. Nu-i nimic, bag-acolo-n coş! Pune şi 50 de ouă de ciocolată. Şi mari, şi mici. Şi carne. Multă, multă. Multă de tot. Ei, lasă, dragă, ce dac-ai ţinut post! Puţină carne n-o să-ţi facă rău dacă-ţi aduci aminte că trebuie să şi respiri între înghiţituri! Plus că în 2012 ai posibilitatea să iei toate medicamentele alea pentru digestie cărora li se face reclamă de 29 de ori pe zi. Iar apoi poţi trăi, din nou, şi din nou, şi din nou, plăceri orgiastice legate de mâncare, de „tradiţionalele preparate" pentru masa de Paşti, desigur. Dacă eşti ambiţios, te vei bucura din cât mai multe mâncăruri deodată. Cu puţin noroc, anul ăsta poate n-ajungi la spital, la urgenţă. Acolo unde-şi dau întâlnire alţi evlavioşi slăbiţi de post şi puşi pe targă de o masă prea consistentă. Punctul culminant este, de cele mai multe ori, noaptea de Înviere! La o slujbă la care te calci în picioare cu credincioşii din sezonul primăvară - vară. Evenimentul capătă, când şi când, accente mondene, în funcţie de figurile publice evlavioase care se perindă prin biserică. Să nu uităm: dacă n-ai postat pe Facebook faptul că eşti la slujba de Înviere, în curtea bisericii, în partea dreapta, trei metri mai spre stânga, n-ai făcut nimic!

E Săptămâna Patimilor. Ne pregătim de Înviere. Să mergem să luăm lumină! Pe străzi sunt fanii lui Dumnezeu. Bătrânii spun că „nici Paştele nu mai e ce era odată"... Fanii le dau replica: „bla, bla, bla...".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 10 Apr, 2012 09:47 bravo!!!!.... trist ... DAR ADEVARAT! O trezire la realitate! Un semnal de alarma!