Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Facebook-ul nostru cel de toate alegerile

ro

07 Jul, 2015 00:00 1294 Marime text
Politicianul, cel local sau cel de la masa mare din București, visează la o presă binevoitoare față de el și faţă de partidul său. Iar dacă nu are presa lui în România, el visează ca presa să dispară și să nu-i mai tulbure existența. Și cum la noi în țară politicienii sunt mult mai perseverenți decât masa de oameni, visul lor măreț este la o distanță mică să se împlinească. De ce? Pentru că este evident că sunt extrem de puține instituții media ce își fac datoria fără a se plia după visul politicienilor.
 
Presa evoluează, transmite informațiile din ce în ce mai larg pe toate mediile de comunicare, însă suntem la o distanță considerabilă de ziua în care informația va fi transmisă și de bună credință pe Internet. Deoarece Internetul este, în acest moment, o pădure greu de străbătut, cu multe tufișuri și liane, aflată într-o zonă mlăștinoasă în care s-au maturizat plante carnivore ce abia așteaptă să te prindă în frunze, ciuperci otrăvitoare ce îți fură ochii și reptile veninoase frumos colorate.
 
Pentru că există o nouă lege a finanțării campaniilor electorale, politicienii încep să realizeze că au vrut să dărâme presa degeaba. Ei bine, încep să își dea seama că lumea online-ului nu va acoperi nici la anul sau poate niciodată zonele de care sunt interesați. Nu prea pot să promoveze pe Internet grămada de candidați înghesuiți pe o listă. Prin urmare, strategia politicienilor ar trebui să se îndrepte către cucerirea Facebook-ului prin cooptarea lui Toni Poptămaș și sensibilizarea fanilor Candy Crush Saga.
 
Hai, politicieni, puneți mintea la contribuție, descoperiți o soluție și atrageți simpatia Facebook-ului, asediați Instagram-ul și subjugați Pinterest-ul național! Fiți atenți! Marcați foarte bine teritoriul pe care îl cuceriți, deoarece sunt mari șanse să vă treziți că îi aveți colegi de Parlament pe Arsenie Boca sau Grumpy Cat sau alte vedete ale platformei pe unde fac ravagii #oameniifrumoșișibineinformați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii