Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Experti pentru ucigasi

ro

25 May, 2009 03:08 3020 Marime text
cecilia_noua.jpgÎn această săptămână, am simţit o mare satisfacţie când am aflat că, în ciuda voinţei experţilor tehnici Vasile Domnel şi Gabriel Cordonescu, justiţia a decis că nu fata de 12 ani se face vinvoată de accidentul de la Castelu, în care micuţa şi-a pierdut viaţa.
Instanţa l-a condamnat pe cetăţeanul chinez Cai Wenxiong la trei ani de închisoare cu executare, pentru uciderea lui Alev Mustafa, izbind-o în plin cu BMW-ul pe trecerea de pietoni. Şoferul nici măcar nu a oprit după impact, ci a fost depistat de un filtru al poliţiei, tocmai în Basarabi. Nu vreau să reiau întreaga poveste a morţii fetiţei. La aproape doi ani de la accident, durerea este la fel de mare pentru cei care au cunoscut-o şi au iubit-o. În cursul verii trecute, un cotidian central a publicat un articol de-a dreptul cutremurător pe această temă. În respectivul material se arăta că, potrivit expertizelor întocmite de Vasile Domnel şi Gabriel Cordonescu, vinovată de accident era tocmai victima. Sinceră să fiu, nu mi-a venit să cred atunci când am citit concluziile aşa-zişilor experţi, redate în materialul de presă. Iată o mostră a ceea opinau aceştia, de la înălţimea poziţiei de „expert tehnic", pe care cu atâta îndrăzneală şi-o arogă: „Rămâne de neînţeles de ce o minoră de 12 ani se afla la o oră aşa târzie (n.r. 22.45) umblând pe străzi fără a fi însoţită de unul din părinţi? Oare aceştia nu au niciun fel de responsabilitate?" (Vasile Domnel). La rândul său, nici celălalt membru al duo-ului nu se lasă mai prejos, şi-şi dă cu părerea despre ce ar fi trebuit să facă Alev pentru a nu fi ucisă. Pe trecerea de pietoni. În timp ce o ţinea pe sora ei de mână. În viziunea lui Cordonescu, „minora avea 12 ani şi, la ora 22.45, trebuia protejată în traversare". Hellooo?! Poate mă înşel eu, dar cred că raportul ar fi trebuit să conţină date tehnice, nu? Că doar de aia se cheamă expertiză tehnică. Să fie date tehnice. Legate de viteza maşinii, de vizibilitate şi altele asemenea, nu? În primul moment, nu am crezut că articolul este „pe bune".  Serios, nu am putut să cred că doi aşa-zişi „experţi tehnici" se apucă în raportul de expertiză tehnică (repet, tehnică) să emită astfel de opinii. Nu am putut să cred că cei doi pot merge chiar într-atât de departe pentru a scoate basma curată un şofer care a ucis o fetiţă de 12 ani. În plus, dacă tot încerci să scoţi mortul vinovat când e clar că nu e el de vină, nu te apuci tu mai bine, în calitate de expert tehnic, să-i dai înainte cu vizibilitatea redusă, cu carosabilul umed sau alte bălării de gen, măcar să creezi impresia că este vorba despre o expertiză tehnică, totuşi, şi nu despre o „compunere cu început dat" a unui elev de şcoală generală? Încă o dată, nu pot decât să mă bucur că instanţa le-a dat peste nas aşa-zişilor experţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • laura 03 Nov, 2010 14:23 ACELASI DOMN EXPERT CORDONESCU GABRIEL A INTOCMIT SI O EXPERTIZA IN CAZUL ACCIDENTULUI IN CARE EU AM FOST VICTIMA,ACCIDENT PRODUS IN DEC 2007.O EXPERTIZA CARE NU CORESPUNDE DELOC REALITATII,BAZATA PE MARTURII FALSE SI FAPTE ILOGICE CHIAR SI PENTRU CINEVA DIN AFARA.SUNT SCARBITA DE ACESTI ASA-ZISI "EXPERTI" CARE EFECTIV SE JOACA CU VIETILE NOASTRE SI ASA DISTRUSE DE ACCIDENTUL IN SINE SI DE URMARILE SALE .OARE EI NU POT FI PEDEPSITI PENTRU NEREGULILE PE CARE LE FAC ???
  • un parinte 31 May, 2009 18:48 Acesti asa zisi experti tehnici ori au ajuns in aceasta functie cu spaga ori sint prea dobitoci din cauza unora ca ei se intampla atatea accidente cu urmari grave ,daca copii lor sau nepoti lor ar fi calcati de o masina sau de cel care a facut acest accident sa vedeti atunci ce esprtiza ar face ca iar durea foarte mult.
  • ioantepes 25 May, 2009 11:17 in noiembrie votati "pentru normalitate" votati "ioantepes" . participati la sondaj pentru viitorul presedinte accesati http://www.petitieonline.ro/sondaj-s39320045.html
  • kalisha 25 May, 2009 07:21 trist, dar adevarat. dar, nu exista cineva in lumea asta care sa ii traga la raspundere pe oamenii astia?