Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Erecţie de preşedinte“

ro

08 Sep, 2010 20:00 2357 Marime text
lavinia_bun.jpgNu înţeleg de ce ţipă senatorul meu Mircea Banias la mine. De ce mă ameninţă pe la televizor cu dezastrul României lui dragi aflate în colaps? În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintotdeauna. De când m-am născut. Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar erau stăpâni pe livada bunicilor, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură. Pe capitalişti i-am primit cu toţii cu bucurie aproape nefirească.

Trezirea din reverie ne-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd ca n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul aceloraşi bunici. Şi-acum aud că România se duce fix în faliment. Mă uit la Banias mai de aproape şi jur că nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul lui sau Parlamentul în care stă trei zile pe săptămână nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate. Nici vacanţele prin insule şi nici limuzinele de la APC, chiar dacă nu-s cumpărate anu' ăsta. Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu noi l-am făcut aşa, ci voi, clasa politică. Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, şi, dragă senatorule, n-ai cum să mă contrazici, că doar nu stai cu un monstru în casă?! Adevărul e că monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi „grasul“ care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordinea procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat ţara cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât. Vreau să-i mai spun senatorului meu că nu noi ocrotim fărădelegea în oraşul asta, ci ei, cu cercurile lor de interese cu tot. Domnule Banias, Marius Ciobanu, vă spune ceva? Afacerea digul de larg din Portul Constanţa vă sună cunoscut? Sau numele colegului de partid care nu-şi poate ţine prohabul ferecat? Directorii de deconcentrate incompetenţi, „cocoţaţi“ în fotolii de lux pe bază de cotizaţie, vi se pare o imagine familiară? Vilele personale construite cu utilajele APC-ului sunt doar informaţii de presă??? 

Contractele babane plimbate între APC şi Apele Române sunt doar zvonuri din piaţă şoptite pe la colţuri??? Şi exemplele ar putea continua. 

Nu mama-mare din pământ a vândut viitorul copiilor Constanţei făcând blat ordinar cu băieţii „făcuţi pentru contrabandă“. Nu amărâtul de docher pe care l-aţi adus, sub ameninţarea pierderii pâinii copiilor, la un simulacru de alegeri a prăpădit banii statului - sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani - pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu nemiluita, ci primarii voştri, consilierii voştri, miniştrii voştri.

Nu noi am organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, aţi făcut-o. Cu ce bani?!! Cu ăştia pe care îi  tăiaţi azi de la noi!

Domnule Banias, daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de noi! 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dana 09 Sep, 2010 10:14 felicitari pt articol! l-ai descris pe banias asa cum il percep si eu,.... ne poate minti pe toti odata, ne poate minti pe fiecare in parte, dar nu ne poate minti pe toti la nesfarsit.... si apropos, marius ciobanu era omul lui banias, cine se aseamana ,se aduna
  • Asterix 09 Sep, 2010 09:47 Felicitari pentru articol!Frumos si cu energie scris!
  • Contabilu 09 Sep, 2010 06:47 Bravo Lavinia! In sfarsit ai scris articolul pe care il asteptam de la tine. In ciuda celor care te vor critica pentru anumite episoade din trecutul tau, articolul asta demonstreaza ca ai coloana dreapta. Si eu sunt unul dintre cei care te-au judecat gresit in 2004 si 2008 cand vedeam cum te agiti pentru dreapta condusa de Basescu. Dar cu articolul asta, de azi, m-ai facut sa imi fie rusine de gandirea mea de atunci. Bravo! Inca o data felicitari pentru editorialul de mai sus! Sa speram ca te va citi cineva de sus din PDL sau de la Cotroceni! Alo, Presedentia? Se aude?
  • LAVINIA 09 Sep, 2010 05:22 ROMANII SANT UN POPOR DE HOTI.NU CONTEAZA CINE VINE LA PUTERE.CUM S-AU ASEZAT PE SCAUNUL DE DIRECTOR,PRIMAR,POLITIST ETC.S-AU PUS LA FURAT.ASA CA IN ROMANIA NU CONTEAZA CINE VINE LA PUTERE SINT TOTI NISTE HOTI.NUMAI DACA-L ALEGEM PE VLAD TEPES POATE PROSPERAM,SI SCAPAM DE HOTI.