Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Tupeu de politician - Elena Udrea acceptă urmărirea penală, dar... nu vrea în arest!?

ro

10 Feb, 2015 00:00 1781 Marime text
Deputaţii din Comisia juridică, întruniţi ad-hoc, duminică, în Parlament, au avizat pozitiv toate solicitările procurorilor de începere a urmării penale şi arestare preventivă a Elenei Udrea în  dosarele de corupţie Gala Bute şi Microsoft. Ba chiar şi colegii deputaţi din PMP ai Elenei Udrea au anunţat, tot duminică, în timpul Congresului PMP, că vor vota, luni, în plen, pentru ridicarea imunităţii parlamentare în cazul fostei şefe a partidului.
 
La ora când scriu aceste rânduri, nu cunosc rezultatul votului secret, cu bile, din Camera Deputaţilor, care a început abia ieri seara. Dar am fost profund scârbit, încă o dată, de reacţia unui politician atunci când vine vremea să dea socoteală în faţa anchetatorilor şi, de fapt, în faţa legii. Iar exemple sunt cu duiumul de-a lungul anilor.
 
Acum însă vorbim de cazul Elenei Udrea, care, deşi susţine că este nevinovată, a avut o reacţie uluitoare, pusă în faţa posibilităţii să îşi piardă, nu se ştie pentru câtă vreme, nu numai imunitatea parlamentară, ci şi libertatea: Elena Udrea le-a cerut colegilor din Comisia Juridică să încuviinţeze solicitările procurorilor de începere a urmăririi penale, dar i-a rugat să nu fie de acord cu solicitarea de încuviinţare a arestării preventive, pe care o consideră „excesivă“ şi „excepţională“.
 
Adică, „să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic“! Când a izbucnit scandalul Gala Bute, Elena Udrea ameninţa că „va detona sistemul“. După principiul „cea mai bună apărare este atacul“, Udrea i-a făcut o plângere directorului interimar al SRI, lăsând să se înţeleagă că acesta l-a ajutat pe Klaus Iohannis să câştige alegerile prezidenţiale! Mă întreb cum ar fi fost ca Elena Udrea, ea însăşi fostă candidată la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, să fi fost acum şef al statului?!? Ar fi scăpat de orice anchetă penală şi nu se mai vedea acum pusă în situaţia să-şi implore colegii deputaţi să voteze împotriva arestării preventive.
 
În pledoaria din faţa Comisiei juridice, Udrea a mai susţinut că nu s-ar putea apăra de acuzaţiile procurorilor dacă ar fi cercetată în arest. Păi, doamna deputat, nu procurorii arestează. Ei audiază şi cel mult reţin pentru maximum 24 de ore, dacă au probe, iar apoi propun unui complet format din judecători arestarea preventivă. Şi, sincer, dacă sunteţi nevinovată, doamna Udrea, dacă procurorii nu au probe împotriva dumneavoastră, ce instanţă credeţi că va putea decide să fiţi arestată?
 
Nu sunteţi primul demnitar în situaţia aceasta. Unii au scăpat de arest şi sunt cercetaţi în libertate, alţii vorbesc cu avocatul din spatele gratiilor, iar alţii petrec în închisoare diverse perioade de timp din cauză că au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie. Pentru furt din banul public. Pentru devalizarea sistematică a economiei naţionale şi sărăcirea poporului. Pentru trafic de influenţă, luare de mită, abuz în serviciu... infracţiuni care ţin de DNA.
 
În total, Comisia juridică a dat avize pozitive pentru cinci solicitări ale DNA în cazul Elenei Udrea. Este vorba despre cererea de permitere a extinderii urmăririi penale în Dosarul „Gala Bute“, dar şi cea pentru arestarea preventivă. Un alt aviz pozitiv a fost dat pentru începerea urmăririi penale în Dosarul Microsoft. De asemenea, comisia juridică a Camerei Deputaţilor a fost de acord cu două cereri pentru arestare preventivă, una dintre ele motivată de încălcarea condiţiilor controlului judiciar.
 
Mult succes în lupta cu procurorii, doamna deputat Elena Udrea. Începe un „meci“ greu...
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii