Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Tu știi ce fac instituțiile statului din Constanța? Ți-a spus cineva ceva?

ro

18 Dec, 2015 00:00 2956 Marime text
În municipiul și județul Constanța sunt zeci de instituții ale statului. În slujba cetățeanului (sic!).
DE-MO-CRA-TI-CE! Vedeți ce frumos sună?
DEMOCRATICE. Adică dintre acelea care ar trebui să te cheme și să-ți spună ce au făcut. Ce-au făcut cu banii tăi din impozite și taxe.
Pe care instituția îi folosește și-i administrează. Adică îi cheltuiește. De cele mai multe ori, inutil. Și fraudulos. Și de care aflăm, uneori, de la Camera de Conturi Constanța, de la DIICOT sau de la DNA.
 
Hai să le luăm aleatoriu.
 
Știi ceva de existența Poliției Locale Constanța? Ți-a dat vreodată vreun raport? Te-a anunțat Poliția Locală că a avut atâția bani și a folosit atâția și pentru asta a prins nu știu câți infractori pe care i-a dat pe mâna IPJ Constanța?
 
Dar despre IPJ Constanța știm ceva? Te-au chemat pe tine, cetățean al Constanței, domnii comisari-şefi sau chestori care au condus IPJ să îți spună ce au făcut cu banii alocați? A prezentat IPJ Constanța un astfel de raport în fața ta, cetățeanule?
Nu.
 
Consiliul Județean Constanța, Spitalul Județean Constanța, Jandarmeriile din Constanța, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Prefectura Constanța. Tot așa, luate aleatoriu.
Ți-a spus ție, cetățeanule-contribuabil, primăria din localitatea ta de baștină ceva vreodată?
Are pagină oficială de Internet actualizată? Și pentru care a dat bani cu nemiluita s-o facă?
De unde! La unele dintre ele, nici actualii primari nu sunt trecuți!
 
Ai văzut tu pe pagina primăriei de la tine din comună vreun proiect? Sau vreun anunț de angajare? Vreo adunare și scădere a banilor pe care îi colectează de la tine, contribuabilule?
Ei na! Cine să-ți arate?!
 
Toți au alte priorități. Toți au ca prioritate „jmecheriile”, cum ar spune niște primari „meseriași”.
 
Paginile de Internet oficiale ale unor primării, repet, care sunt oficiale și făcute pe bani grei, sunt de tip panaramă. Tot în construcție. De unde nu vei afla nimic niciodată.
 
Dar de instituțiile astea ale statului știi ceva? Ți-a spus cineva ceva vreodată?
Ia uite aici: Activitatea de Trezorerie și Contabilitate Publică, Administrația Canalelor Navigabile, Administrația Finanțelor Publice, Agenția de Protecție a Mediului Constanța, Agenția Domeniilor Statului, Autoritatea Navală Română, Biroul Regional Regiunea 2 Sud Est, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Direcția Sanitar-Veterinară Constanța, Direcția Apelor Dobrogea Litoral Constanța. Și câte și mai câte.
 
Ce să mai zic... Nu mai zic nimic.
 
De unele dintre ele, din fericire, din păcate, nici nu mai știu cum să spun, afli dimineața, la șapte, șapte și ceva, de la televizoarele îngălbenite de breaking news-uri. Afli că i-a luat DNA-ul sau DIICOT-ul din bârlogurile lor calde şi-i vezi pe șefii de acolo, de zici că sunt jihadiști, cu fețele acoperite, să explice ei ce e cu banii și unde sunt.
 
Cei de la DNA și DIICOT știu. Dar vor să afle de la ei mai multe date.
 
Asta este. Poate o fi mai bine. Succes, DNA și DIICOT! Mai țineți-ne la curent și pe noi! Că ei din proprie inițiativă nu spun. Au treburi. Sunt preocupați.
 
Dar nici cu voi, de la DNA sau DIICOT, nu mi-e rușine. Că tot de la TV-uri mai aflu și despre voi câte ceva. Tot panarame din astea. Că mai face câte unul ceva. Pe ceva arginți mai vinde câte un secret. Miiiic, mic, de tot.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nartip 18 Dec, 2015 15:04 *SUNT BATUTI IN CAP TOTI.PE BANII NOSTRI SI-AU CREAT SITE-URI LA CARE AU BLOCAT COMENTARIILE SI AFISEAZA DOAR PRECUM GAZETELE DE PERETE COMUNISTE,DOAR 'REALIZARIILII LOE IEPOCALE'...DACA AR AVEA UN GRAUNTE DE CREER AR LASA COMENTARIILE LIBERE PENTRU CA AU POSIBILITATEA SA STEARGA CE NU SE INCADREAZA IN NORME CIVILIZATE SI/SAU SA BLOCHEZE.ASA AR FACE CINEVA IN STARE SA PRICEAPA CA SI DINTR'O INJURATURA,CU DEOSEBIRE,TRAGI INVATAMINTE. *