Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Teroarea din Primăria Constanţa. Cine-l îndeamnă pe Decebal Făgădău?

ro

29 Jun, 2016 00:00 4852 Marime text

 
Luni, ca să-i meargă bine toată săptămâna, la doar câteva zile după ce a depus jurământul, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a dat nişte lovituri de nu le venea a crede nici constănţenilor, nici celor din Primărie, nici celor care au primit loviturile.
 
Aşa se face că Făgădău a anunţat public că unii vor pleca din Primărie... şi, după ei, urmează alţii.
Și nu unii dintre cei de care nu a auzit nimeni. Ci dintre cei ce păreau de neclintit. Care, dintr-o mişcare de condei, făceau şi desfăceau totul în Primăria Constanţa şi, desigur, în Constanţa.
 
Sub pretextul „Trebuie să construim o echipă şi de aceea am anunţat două seturi de măsuri”, Decebal Făgădău a început curăţenia din administraţia publică locală. Şi teroarea, totodată, în Primărie nimeni nemaifiind sigur de ziua de mâine. „Am încetat colaborarea cu următorii: Mădălina Vascu Laciu (directorul executiv al Direcţiei Servicii publice), Aurora Traşcă (Direcţia de Gospodărire comunală), Liviu Pătraşcu (Direcţia Relaţii internaţionale şi organizare evenimente), Ionuţ Pripişi (şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa şi adjunctul Poliţiei Locale) şi Daniel Bratu (şeful Poliţiei Locale Constanţa), dar nici Sânziana Ene (şef la Serviciul Autorizare agenţi economici) nu mai este în echipă”, a spus, acum două zile, Făgădău.
 
Acum urmează alţii, care stau ca pe ghimpi de dimineaţă până seara. Dimineaţa se gândesc că pot fi demişi azi, seara, că pot fi demişi mâine.
Şi din categoria asta fac parte, în clasamentul lui Făgădău, alţii care sunt pe „lista gri”. „Le-am atras atenţia câtorva colegi că în perioada următoare vreau de la ei o implicare mai mare în activitatea municipalităţii şi că mă aştept la punctualitate, corectitudine, seriozitate şi integrare în echipă: Jenica Munteanu, Cristina Itoafă, Dezideriu Dudaş şi Mihaela Nache, care conduce activitatea Poliţie Locale în staţiunea Mamaia“. Cu lista asta, cu tronsonul II, şi-a încheiat Decebal Făgădău pledoaria pro corectitudine în Primărie.
 
Și totuşi... De ce o face tocmai acum Făgădău? De ce-i elimină pe cei din echipa lui Radu Mazăre? Cine-l învaţă? Pentru că am dubii că ar putea să o facă din proprie iniţiativă. Mai trebuie să ne gândim că unii dintre cei eliminaţi pot face coadă la denunţuri la toate instituţiile statului. Pentru că ştiu multe.
 
Și mai este ceva: sigur toţi vor face plângeri prin instanţe, unii chiar vor câştiga şi se vor întoarce la vechile locuri de muncă. Iar Primăria, din banii de la buget, le va plăti şi cheltuielile de judecată, şi salariile pierdute cât nu au mai fost angajaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cmm 18 Jul, 2016 12:34 Este strigator la cer cata coruptie exista.....in tara ta mori cu dreptatea in mana!
  • Iuri 30 Jun, 2016 17:53 Felicitari domnule Emilian Andrei, bun articol, intresant si bine de stiut.Salutari din Dunkerque _Franta
  • Zabulica Ionel 29 Jun, 2016 12:13 Felicitari domnule primar Decebal Fagadau, curatenia trebuie continuata si dusa pana la capat. Numai cu 6 demiteri nu se face primavara in Constanta. Succes!