Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial SSC Farul. Dragostea fanilor rămâne uriaşă. Nu mai e însă de ajuns!

ro

20 Jul, 2017 00:00 3772 Marime text
Renăscute din propria cenuşă, precum Pasărea Phoenix, nume de legendă ale fotbalului românesc pornesc la drum în noua ediţie de campionat din diferite eşaloane competiţionale. Unele, printre care şi SSC Farul Constanţa, se aliniază, ca nou promovate, la startul Ligii a 3-a, altele încep din Liga a 4-a sau a 5-a. Indiferent de cât de mic este eşalonul competiţional în care vor evolua, dragostea fanilor rămâne aceeaşi. Nu mare, ci uriaşă!
 
Pentru suporterii adevăraţi, nu contează în ce divizie evoluează echipa favorită. Dragostea se manifestă la fel de intens şi în Liga 1, dar şi în al patrulea eşalon. În ultimii ani, avem destule exemple în acest sens, atât în ţară, cât şi la Constanţa. Multe echipe de tradiţie au închis ochii, dar spiritul a fost menţinut în viaţă de fani, care au înfiinţat alte formaţii. De la venirea pe lume a Suporter Spirit Club Farul Constanţa a trecut un an. La fel şi în ce le priveşte pe echipele de la Galaţi şi Ploieşti. Toate au ajuns în Liga a 3-a, iar la barajul de promovare fanii au făcut spectacol, creând o atmosferă de vis, care, la multe formaţii din primul eşalon, e la stadiul de vis!
 
Şi la reunirea loturilor pentru noul sezon mai multe dintre aceste echipe renăscute au avut parte de o nouă dovadă a afecţiunii fanilor, care au venit în număr mare şi au dat naştere iar unei atmosfere aparte. Show-urile de odinioară din tribunele Ligii 1 s-au mutat câteva eşaloane mai jos. Formaţiilor care au trecut deja printr-o ediţie de campionat li se alătură altele precum U Craiova şi CSA Steaua, cu suporteri mulţi şi efervescenţi, care şi-au făcut imediat cunoscută prezenţa.
 
La Constanţa, SSC Farul a pus capăt vacanţei într-o notă de incertitudine în privinţa bugetului pentru noul sezon şi implicit a îndeplinirii obiectivului pe care toţi îl vor: promovarea imediată în Liga a 2-a. Faptul că, la reunire, încă nu se ştia de ce bani va beneficia SSC Farul în noul sezon a fost de natură a aduce îngrijorare, ţinând cont că e destul de târziu, iar lotul trebuie alcătuit. Clubul a demarat pregătirea şi a depus actele pentru înscrierea în campionat, dar, fără sprijinul financiar al autorităţilor locale, accederea în Liga a 2-a la finele ediţiei 2017/2018 nu va fi posibilă. S-a ajuns la un nivel unde numai dragostea fanilor (tradusă prin contribuţii băneşti şi sprijin în multe alte privinţe) plus implicarea în continuare a sponsorilor nu mai sunt de ajuns. Liga a 3-a nu mai e Liga a 4-a.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihail cosmin 24 Jul, 2017 06:01 HAI FARU CU PROMOVAREA INCET, PAS CU PAS DAR SIGUR IN PRIMA LIGA!!