Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Şi da! Am pus culorile tricolorului francez peste fotografia mea de profil!

ro

19 Nov, 2015 00:00 2392 Marime text


După atentatele de săptămâna trecută din Paris, soldate cu 132 de morţi şi 349 de răniţi, dintre care 42 în stare critică, reţeaua de socializare Facebook a creat o opţiune care le permite utilizatorilor să-şi adauge peste poza de profil culorile drapelului francez, transparente, în semn de solidaritate cu poporul francez.
 
Şi mulţi au făcut-o, inclusiv eu. De ce? Nu pentru că aş iubi în mod special Franţa. Nici măcar nu am vizitat-o vreodată. Nu am prieteni francezi. Nici rude care ar munci în Franţa. Însă am ales să folosesc această opţiune introdusă de Facebook după atentatele teroriste întrucât ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de vineri în Paris a fost un masacru organizat de nişte străini! Nişte străini care luptă într-o ţară străină, pentru nişte idealuri pe care nici ei nu le înţeleg bine. Oameni care au ieşit să petreacă o seară frumoasă în oraş au  murit răpuşi de gloanţe. Oameni care au decis să meargă la un concert au fost ucişi mişeleşte. Oameni care au ales să meargă la un meci de fotbal au murit. Au lăsat în urmă familii îndurerate, doar pentru că aşa au decis alţii pentru ei. Mi-am colorat fotografia de profil în nuanţele drapelului francez deoarece nimeni din lumea asta mare, indiferent ce limbă vorbeşte şi la cine se închină, nu merită să treacă printr-o asemenea tragedie. Putea să se întâmple şi în ţara mea! Puteau fi afectaţi oameni dragi mie!
 
Atentatele din inima Franţei au creat isterie. Scopul celor care au provocat toate acestea a fost atins: să aducă spaimă şi frică printre civili. Orice act de terorism este îndreptat împotriva tuturor. Nu doar împotriva ruşilor, francezilor, sirienilor, americanilor sau evreilor. Este îndreptat împotriva muncitorilor, funcţionarilor, studenţilor, vânzătorilor şi medicilor. Împotriva copiilor şi mamelor. Împotriva celor care merg la cafenele și la teatre. Am ales să pun drapelul Franţei peste fotografia mea de profil pentru că îmi pasă de viitorul nostru, al copiilor noştri, al omenirii!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii