Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Semnal de alarmă! Două cazuri de sinucidere în rândul tinerilor, în decurs de câteva zile

ro

19 Oct, 2017 00:00 3092 Marime text
Sinuciderile în rândul tinerilor au devenit înfricoşător de frecvente. Principalul motiv pe care psihiatrii şi psihologii îl invocă, în majoritatea cazurilor, este depresia.
La interval de câteva zile, am văzut la televizor două cazuri ale unor tineri români, care, bântuiţi de demonii interiori, s-au sinucis.
 
Cazul tânărului de 25 de ani care s-a aruncat în faţa trenului sâmbăta trecută a şocat cetăţenii aflaţi la metroul bucureştean. Rudele bărbatului au spus că acesta suferea de ceva vreme de depresie, însă nu s-au gândit niciodată că ar putea recurge la un asemenea gest. Al doilea caz este moartea tinerei patinatoare care s-a aruncat de pe Catedrala „Saint Paul“ din capitala Angliei, săptămâna trecută. Tânăra de doar 23 de ani a lăsat în urmă o mamă îndurerată şi doi fraţi. Lidia locuia în Anglia de cinci ani. Se pare că aceasta posta în ultima vreme imagini şi citate care ar fi putut da de gândit persoanelor din jurul ei.
 
Psihologii susţin că există semne ale intenţiei sinucigaşe, în cele mai multe cazuri. Potrivit specialiştilor, sinuciderea este cea de-a treia cauză de moarte pentru persoanele cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, depăşită fiind doar de accidente şi omucidere.
 
Factorii care cresc riscul de sinucidere pot fi o tulburare psihologică, stres, sentimentul de eşec sau absenţa susţinerii părinţilor/colegilor.
Membrii familiei trebuie să fie atenţi la orice schimbare de comportament, la ameninţările tânărului rebel sau la actele de violenţă ale acestuia.
 
Unde pot apela aceşti oameni dacă au nevoie de ajutor? Dacă o persoană se gândeşte să-şi pună capăt zilelor, există pe internet diferite site-uri care încearcă, prin multiple argumente, să o determine să se răzgândească. Însă aceasta nu ar fi cea mai ideală soluţie. A cere ajutorul unui doctor şi a urma un tratament de specialitate sunt acţiuni care scad şansele ca un astfel de eveniment nefericit să aibă loc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii