Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Să râdem (şi să plângem) cu aspiranţii la fotoliul de primar al Constanţei

ro

26 Apr, 2016 00:00 2550 Marime text


Într-un antrenament sportiv, cel mai important pas este încălzirea. Jocul de glezne, fandările, sprinturile et cetera. E partea pe care îmi place cel mult să o privesc. Şi în campania electorală există o perioadă de încălzire, o perioadă preelectorală. Ah, iar asta e şi mai plăcută! Ce păuni, ce păsări măiestre, ce papagali cu penetul colorat… ce promisiuni, ce chestii măreţe, ce gogoşi parfumate!... Ce să mai, un adevărat deliciu, o delectare să citeşti programele electorale ale pretendenţilor care vor să cucerească mult-râvnitul fotoliu de primar al Constanţei.  
 
La o primă răsfoire a promisiunilor pretendenţilor, am observat doar o mică parte dintre lucruri, acelea care zgârie grav retina, care sună frumos, care sună aproape ireal de frumos. Un candidat independent ne spune că se va asigura ca toţi cetăţenii Constanţei să aibă acces gratuit la internet wireless. Deci, gata, asta înseamnă sfârşitul reţelelor de conexiune la internet prin fibră optică. Magazinele de specialitate vor vinde routerele pe trei lei, iar cablurile de fibră optică vor deveni istorie.
 
Un altul, înregimentat politic, îndârjit oponent al lui Mazăre, promite peste 1.000 de locuinţe noi pentru tineri. Exact cum a promis şi fostul primar, care a înălţat nişte blocuri cu locuinţe nu tocmai ieftine, dar care multora le-au adus avantaje.
 
Un alt candidat înregimentat politic ne promite transport în comun gratuit. Dacă această promisiune ar avea şanse să devină realitate, să vedeţi atunci transport în comun „civilizat“. Cei care vor să se plimbe cu autobuzul prin oraş vor trebui să prezinte controlorilor buletinul, în care să se precizeze că sunt rezidenţi în Constanţa. Transport pe loc, doar cu buletinul (parcă ar fi o reclamă din vremurile dinaintea crizei, când se dădeau credite cu buletinul. Credite care s-au întors înapoi înzecit).
 
Sunt doar câteva dintre promisiunile preelectorale. Oricum, dacă în perioada liberă care urmează vreţi să lecturaţi ceva pentru destindere, vă recomand câteva programe electorale ale candidaţilor constănţeni. O să vă distraţi şi o să vă faceţi şi o idee despre viziunea celor care vă cer votul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii