Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Românii, bulimici de dreptate

ro

23 Apr, 2016 00:00 1929 Marime text
Cea mai importantă acuzaţie faţă de oamenii politici şi de afaceri este România de astăzi. În întreg amalgamul de dosare, procurorii ar trebui să pună o singură dovadă, şi anume documentarul României din ultimii 26 de ani. Pensionari înjosiţi, profesori ajunşi în pragul sărăciei, spitale ce se aseamănă din ce în ce mai mult cu o groapă de gunoi, grote în asfalt, metri puţini de autostradă şi, nu în ultimul rând, tineri puţini, dar oricum, mai mulţi decât locurile de muncă disponibile.      
 
Este o dorinţă din ce în ce mai puternică de Justiţie cum nu s-a mai simţit vreodată în România asta. Ne adunăm cu toţii, zi de zi, în faţa televizorului sau a internetului, cu o pungă de popcorn în braţe, şi aşteptăm "la gaură" victima următoare. Procurorii au devenit cele mai maiestuoase dintre foci, întrucât jonglează pe nas cu capetele de acuzare. În acest moment, nu mai contează de ce şi cum se petrec lucrurile. Probabil că Dumnezeu le-a dat minte procurorilor să îi cerceteze, să îi aresteze şi să îi trimită în judecată pe cei care erau protejaţi până acum. Şi bine a făcut Dumnezeu!
 
Legea ar trebui să îi bage pe toţi corupţii la răcoare. Să fie toţi hoţii scoşi în cătuşe de la DNA, să ne bucurăm că se face dreptate în România de astăzi. Să fie dată o lege care să ne permită să luăm câte un suvenir din celulele "baronilor" sau să ne facem un selfie cu "vedetele" de la "beciul domnesc".
 
Din fericirea aceasta pe care o simţim când îi vedem pe oamenii politici în cătuşe am putea construi, în câteva săptămâni, autostrăzi şi ar mai rămâne doar o mică bucată îngustă neasfaltată în România, pe crestele unor munţi.
 
Detalii, detalii... 
 
Ar trebui ca măcar acum să ne îngăduim o mică debandadă a dreptăţii, perversiuni cu două inele metalice legate între ele printr-un lanţ, să aruncăm cu bani peste ei, să le vărsăm pe gât şampanie scumpă şi multe alte fantezii care ne mai trec prin cap. După aceea, să fim frânţi de-atâta echitate, precum nişte maidanezi hrăniţi până la refuz de o pensionară plictisită.   
 
Cine ne va spune vreodată să nu ne mai hrănim cu aşa multă dreptate va fi cu siguranţă rupt în bucăţi. Lăsaţi-ne să ne crape pântecele de sentinţe cu executare, să scoatem afară doar începeri de urmăriri penale, iar gazele intestinale să fie imprimate cu ridicarea tuturor imunităţilor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii