Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Politicienii ne spun aceleaşi poveşti, la fiecare patru ani. Să-i mai credem?

ro

16 Apr, 2016 00:00 2015 Marime text
În mai puţin de două luni, românii sunt aşteptaţi la urne, pentru desemnarea aleşilor locali. Luna care urmează, când se dă startul campaniei electorale, este un bun prilej pentru poveştile politicienilor „servite“ cetăţenilor ce urmează să le acorde voturile lor.
 
Foşti miniştri care au avut banul public pe mâinile lor, care au fost cercetaţi sau nu de DNA, care au mai ajuns şi pe la închisoare vin acum în faţa cetăţenilor, pentru a promite aceleaşi lucruri pe care le-au promis acum patru, opt sau 12 ani. Toţi fac promisiuni. Candidaţii pentru postul de primar, consilieri locali sau judeţeni ne vorbesc despre drumuri şi autostrăzi, salarii majorate, servicii de calitate în sănătate, şcoli reabilitate, dezvoltare, finanţare şi câte şi mai câte.
 
Mai-mai că începem să-i credem şi să visăm că peste vreo doi-trei ani vom trăi ca în Germania, Italia sau Franţa. Mai-mai să-i credem că vom avea drumuri asfaltate, şcoli mari şi spaţioase, spitale dotate cu aparatură medicală ultramodernă, salarii de mii de lei, parcuri în oraşe, locuri de joacă. Mai-mai să-i credem că vor binele nostru şi pe al familiilor noastre.
 
De ce nu mai cred românii în promisiunile politicienilor? De ce promisiunile lor par doar nişte poveşti de adormit copiii? Nişte poveşti în care cetăţenii României nu mai cred de mult.
 
Sunt mai multe motive care ne fac să nu mai credem nimic din promisiunile politicienilor care nu sunt la primele mandate de aleşi. Unul ar fi dirijarea frauduloasă, după bunul plac, a banilor publici de către cei care au mai fost în aceste poziţii. Un alt motiv ar fi că nu şi-au îndeplinit promisiunile făcute acum patru, opt sau 12 ani.
 
Până la alegerile locale, care vor avea loc pe 5 iunie, vom mai auzi multe promisiuni, vorbe frumoase, poveşti. Şi vor trece alegerile, politicienii vor ajunge acolo unde şi-au propus, vor gestiona banul public şi vor uita că au promis drumuri asfaltate, şcoli spaţioase, spitale dotate cu aparatură medicală ultramodernă, parcuri, locuri de joacă pentru copii şi salarii de mii de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii