Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Până unde poate duce foamea de bani a micilor afacerişti. Alimente expirate de ani buni, vândute în magazinele din Constanţa

ro

25 May, 2017 00:00 2319 Marime text
Un profesor din liceu ne-a spus o vorbă care mi-a rămas până astăzi în memorie: „Suntem prea săraci ca să ne cumpărăm lucruri ieftine!“ Nu ştiu dacă a citat din vreun înţelept celebru dar, pur şi simplu, mi-a rămas în minte.
 
Acum aş veni cu o completare axată pe realităţile zilelor noastre: „Nu suntem prea săraci să fim bătaia de joc a comercianţilor!“ Aici mă refer la cazurile din ultima perioadă demascate de comisarii OPC, care au descoperit produse neconforme scoase la vânzare în mai multe magazine din municipiul Constanţa, dar şi din judeţ.
 
Cazul de săptămâna trecută de la Băneasa, care, cu siguranţă, nu este unul singular, i-a oripilat pe mulţi. La un magazin din localitate, intitulat, pompos, Mini Market, cumpărătorilor li se vindeau produse expirate de, atenţie, şase ani! Se profită de faptul că printre clienţi sunt şi oameni în vârstă, care drămuiesc cu atenţie fiecare bănuţ din pensie şi cărora le sunt băgate pe gât, contra cost, desigur, produse din carne expirate de ani buni.
 
Nimănui nu i-a păsat de sănătatea celor care, din neştiinţă, consumă aceste produse. Comercianţii au fost interesaţi doar de profit, sănătatea consumatorilor nefiind pentru ei un punct de interes. Ce s-ar fi întâmplat dacă echipa CJPC Constanţa nu ar fi fost în control?
 
Nicio amendă nu este suficientă pentru neglijenţa acestor afacerişti care s-au jucat cu sănătatea consumatorului fără nicio remuşcare. Cât de avid după câştig să fii, încât să calci în picioare orice morală pentru a pune mâna pe nişte bani?
 
Deficienţe de acest gen sunt, cu siguranţă, în mai multe magazine şi nu numai în mediul rural. De altfel, echipele OPC au găsit marfă stricată scoasă la vânzare şi la hipermarketuri din Constanţa.
 
Interesant ar fi un astfel de control şi la târgurile cu produse tradiţionale din Constanţa, unde produse şi preparate din carne şi lapte sunt ţinute în căldură şi vândute clienţilor. Printre muşte, praf şi căldură, sunt vândute clienţilor amatori de produse tradiţionale fel de fel de preparate din carne care cine ştie câte zile stau în soare până să ajungă în frigiderele consumatorului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii