Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Orice poveste frumoasă are şi un sfârşit. Mulţumim, Cătălina Ponor!

ro

07 Oct, 2017 00:00 3681 Marime text
Captivanta istorie a Cătălinei Ponor în gimnastica de cel mai înalt nivel a ajuns la final. Chiar dacă nu ai vrea să se termine niciodată, orice poveste frumoasă are şi un sfârşit. Marea sportivă constănţeană ne-a încântat ani întregi cu evoluţiile sale din concursuri, a adus Constanţei şi României glorie la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale şi Europene şi la alte competiţii de prim rang, slujind cu credinţă un sport căruia i-a dedicat 26 de ani din viaţă. Acum a pus punct. Mulţumim, Cătălina Ponor!
 
La 30 de ani, campioana Constanţei a luat decizia de a-şi încheia evoluţiile din concursurile oficiale, dar va rămâne aproape de gimnastică. Nici nu se putea altfel, având în vedere marea dragoste pe care i-o poartă acestui sport şi care a determinat-o să revină de mai multe ori asupra deciziei de a se retrage. Atunci când s-a confruntat cu accidentări şi cu probleme medicale, Cătălina a strâns din dinţi şi nu a cedat, pentru a mai putea participa la încă un concurs, apoi la altul, pentru a fi în atmosfera de concurs şi a mai cuceri o medalie pentru România.
 
Cătălina Ponor are două momente de neuitat, de referinţă, în gimnastică: Jocurile Olimpice de la Atena, unde, la 17 ani, a cucerit trei medalii de aur, şi Campionatul European de la Cluj, unde, la 29 de ani, a urcat din nou pe prima treaptă a podiumului şi a trăit senzaţii şi emoţii deosebite, în faţa familiei sale şi a întregii Românii. 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice şi titlul de cea mai medaliată gimnastă din România la Campionatele Europene, capitol la care, cu 13 distincţii, a întrecut-o pe Nadia Comăneci, zugrăvesc o carieră nepereche.

În plus, în afara Cătălinei, nicio altă gimnastă de pe bătrânul continent n-a cucerit atâtea titluri europene, cinci, la bârnă! Performanţele sale, seriozitatea, dăruirea şi sacrificiul de care a dat dovadă, în cel mai pur spirit olimpic, i-au fost răsplătite cu onoarea de a fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul trecut.
 
Acum, la retragere, ce ar mai fi de spus? Gimnasta noastră a ieşit din scenă şi a intrat în istoria sportului mondial, care o va reţine ca pe o gimnastă plină de talent şi în egală măsură dedicată, muncitoare şi gata de sacrificii pentru sportul pe care l-a iubit şi îl iubeşte nespus. Mulţumim, Cătălina Ponor!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii