Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial O lume politică nebună, nebună, plină de „combinatori“ şi „populişti“. Şi totuşi, cine salvează „Casa Bănescu“?

ro

29 Apr, 2017 00:00 4960 Marime text
Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Naţional Liberal se acuză reciproc, în timp ce o decizie privind soarta clădirii monument istoric „Casa Bănescu“, în care îşi desfăşoară activitatea Şcoala Populară de Artă, se amână sine die!
 
PMP a susţinut în cadrul şedinţei de Consiliu Local un proiect de hotărâre privind compensarea cheltuielilor necesare reabilitării „Casei Ion Bănescu“, monument istoric, cu suma chiriei plătită de către Primăria Constanţa (22.449,15 euro fără TVA/lună) proprietarului SC Eden SRL, proprietar în a cărui construcţie îşi desfăşoară activitatea SPIT Constanţa şi care s-ar face vinovat de distrugerile cauzate clădirii monument istoric.
 
Iniţial, ordinea de zi suplimentară pe care era înscris acest proiect a fost votată de toţi aleşii locali. Însă, când i-a venit rândul la vot proiectului, s-a pornit nebunia. Liberalii, care se grăbeau probabil să ajungă la Comitetul de Coordonare Judeţean, a se citi alegeri interne cu final cunoscut, au refuzat să se întrunească de urgenţă într-o comisie pentru a da aviz favorabil acestui proiect. Apoi, aceiaşi aleşi liberali au început să dispară din sală, până când cvorumul necesar votării acestui proiect a fost pulverizat. În plus, cei rămaşi la şedinţă s-au abţinut de la vot.
 
Pentru moment, proiectul este amânat şi ar putea fi reluat dacă expertiza tehnică a clădirii - pe care a comandat-o deja Consiliul Judeţean, în administrarea căruia se află clădirea monument -, va arăta că Eden SRL e de vină pentru starea imobilului.
 
La rândul lor, liberalii au reacţionat şi îi acuză de populism, pompierism şi amatorism pe reprezentanţii PMP. În fapt, această hârjoneală între liderii celor două formaţiuni politice, născută imediat după alegerile locale din 2016, când PMP a trecut de partea puterii în Consiliul Judeţean şi în cel Municipal, s-a cronicizat, pe spatele electoratului de dreapta, pe care îl revendică deopotrivă. Lipsiţi de maturitate politică, prin atitudinea lor, aceşti politicieni de etapă ignoră de fapt adevărata problemă, şi anume: situaţia imobilului „Ion Bănescu“! În realitate însă, deşi afişează tone de consideraţie faţă de constănţeni şi de banul public, la vremea faptelor, îşi umflă muşchii, îşi aruncă lături în freză şi alimentează vechi dispute politice!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii