Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Nicuşor, le malade imaginaire

ro

28 May, 2016 00:00 2552 Marime text
Uns cu toate „alifiile”, Nicuşor Constantinescu a vrut să îi păcălească pe magistraţi că este în spital în timp ce petrecea în centrul staţiunii Mamaia. Se interna în spital de fiecare dată înainte de un termen de judecată, pentru a tergiversa procesul în care contesta o condamnare de trei ani şi jumătate pentru abuz în serviciu. Aceasta este concluzia magistraţilor care au decis că judecarea cazului se va face cu politicianul în arest, la Spitalul Penitenciarului Poartă Albă. Mai poate crede cineva că e bolnav?
 
E interesant cum mulţi inculpaţi celebri, când sunt scuturaţi de instituţiile statului, se îmbolnăvesc subit sau au boli incurabile, dar când comiteau tot felul de fărădelegi sufereau doar de nesimţire.
Asta tinde să devină o mare şmecherie, după ce a căzut cea cu scriitorii de după gratii, de care se folosesc, din umilul meu punct de vedere, având concursul medicilor, magistraţilor sau reprezentanţilor instituţiilor care-i „găzduiesc”!
 
Oare lui Nicuşor îi e frică de puşcărie? Sau, cine ştie, mai face şi Dumnezeu dreptate, deşi, personal, îl percep ca pe un act de laşitate din partea fostului conducător peste tot judeţul Constanţa! Acum nu îi mai rămâne decât să continue să ne informeze despre cât de „umilit“ se simte în închisoare şi despre cât de dificile sunt zilele în arest pentru orice deţinut, despre faptul că sistemul medical în penitenciar nu este bine gândit, că asistenţa medicală de specialitate este greu de aplicat, că medicamentele sunt foarte puţine, cele extrem de necesare lipsesc sau că fondurile pentru analize medicale sunt limitate… Iar eu îi transmit domnului Nicuşor că toate aceste neajunsuri le simţim şi noi, nevinovaţii din libertate atunci când avem nevoie de servicii medicale în spitalul pe care dânsul şi celălalt inculpat, Dănuţ, au desăvârşit un sistem aproape apocaliptic.
 
Nici măcar milă nu poate să-mi mai fie când aud astfel de tânguieli. Nu de alta, dar citesc sau aud destul de des despre „viaţa grea de după gratii”, cu parfum de firmă la nas, ţigări, băuturi fine, vizite, pachete, de la caz la caz chiar sex şi distracţii în timp ce deţinutul se află în spitalul penitenciar! Viaţă de belfer!
 
De când Nicuşor Constantinescu este din nou în pușcărie, opinia publică s-a împărțit în două: unii care-i plâng de milă și alții care spun că este o prefăcătorie toată povestea cu boala şi cu răutatea fără de margini a procurorilor, motiv pentru care nu ar avea de ce să se lamenteze. Un lucru este cert: închisoarea nu e hotel, iar acolo se ajunge în anumite condiţii!
 
Pe de altă parte, nu agreez campaniile înverşunate pentru salvarea sufletelor răvăşite ale unor infractori şi terfelirea imaginii procurorilor şi judecătorilor care-şi fac treaba. Nicuşor să zică mersi dacă va rămâne la Constanţa. Să nu uităm cum Miron Mitrea şi-a luat buletin de Constanţa ca să ajungă la Poarta Albă, unde predecesorii săi de lux brăzdaseră deja asfaltul.
 
Pentru toţi cei găsiţi vinovaţi că s-au înfruptat pe nedrept din bunul public, soluţia nu este puşcăria, ci să nu mai fure, să muncească în interesul comunităţilor pe care le-au manipulat înainte de alegeri, şi nu al lor sau al partidelor lor. Dar până atunci… cine a greşit să plătească!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii